Temos
Akies užkrėtimas


Jeigu į akį pakliuvo krislas, negalima trinti akių smilkinio kryptimi, priešingai - trinkite į nosies pusę. Tada krislą ašara arba vanduo greičiau išplaus.

Jei į akis patenka kalkių, pavyzdžiui, baltinant butą, reikia greitai paruošti stiprų cukraus tirpalą ir vilgyti akis, stengiantis jas atmerkti. Cukrus, jungdamasis su kalkėmis, panaikina žalingą kalkių poveikį, akys nustoja skaudėti, praeina uždegimas. Tačiau jeigu bus uždelsta, kalkės išsileis ir gali išgraužti akis, ypač jeigu jų daug pakliuvę. Nuo kalkių dar padeda alyvų aliejus, bet mažiau.

Jeigu į akį pakliuvo anglies, reikia kokius tris kartus pasukioti akis, o paskui praplauti vandeniu arba pasistengti ištraukti anglį drėgnos vatos gumulėliu arba vamzdeliu susuktu popieriumi.

Išlaižyti liežuviu krislą iš akies - patikimas ir greitas būdas, bet tik tuo atveju, jeigu to imasi sveikas ir prityręs žmogus. Kitaip gali būti blogi rezultatai.

Geležies pjuvenas iš akies lengva ištraukti magnetu.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos