Temos
Alkoholizmas


Svarbiausia girtavimo priežastis yra paveldimumas (iki 80 proc): girtų tėvų pradėti vaikai paprastai vėliau tampa alkoholikais, o neretai ir epileptikais, idiotais, turi fizinių trūkumų.

Atprasti nuo girtavimo labai sunku, reikia labai to norėti ir turėti tvirtą valią, o girtavimas valią kaip tik ir silpnina. Bet jeigu girtuoklį labai smarkiai sugilia bitės, tai po to jis neretai išsigydo nuo savo ydos. Be to, padeda nuolatinis rūgščių obuolių valgymas.

Visiškai išgydyti nuo alkoholizmo galima hipnoze: ligonis tikrai nustoja gerti, bet tik tol, kol gyvas jį užhipnotizavęs asmuo. Tačiau jeigu tas asmuo miršta, tai ir jo hipnozės poveikis nutrūksta, ir ligonis vėl ima gerti.

Priemonė nuo silpno girtumo: išgerti stiklinę selterio su dviem amoniako lašais. Jeigu norima kuo greičiau iš- blaivėti, reikia išgerti juodos kavos su citrina, nes citrina su kava arba arbata naikina alkoholį.

Labiausiai žmogus pasigeria išgėręs degtinės su keliomis vyno rūšimis. Nuo tokio mišinio būna kur kas blogiau, negu išgėrus daug kurio nors vieno gėrimo.

Po didelio girtavimo kitos dienos rytą reikia išgerti stiklinę alaus ir ledu gerai ištrinti veidą, krūtinę ir nugarą. Arba nueiti į pirtį. Jeigu smarkiai skauda galvą - išgerti agurkų sūrymo. Jeigu prieš tai žmogus ne tik gerokai išgėrė, bet ir daug valgė, kitą dieną nereikia nieko valgyti, tik vaisių, ir daugiau gulėti su šildykis ant pilvo.

Norint kuo greičiau nuraminti pasigėrusį žmogų, niekada nereikia jam prieštarauti, o tik jam pritarti, sutikti su visomis jo fantazijomis, žinoma, jeigu jos nėra pavojingos.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos