Temos
Angina

Puslapis: 2

Esant gerklėje apnašoms, ypač pūliniui, tinka tokia liaudiška priemonė: susmulkintą česnaką sudėti į graikiško riešuto kevalą ir maždaug 20 minučių laikyti pritvirtintą tarp smiliaus ir didžiojo piršto ant tos rankos, kurios pusėje gerklėje yra pūlinys. Galima česnako gabalėlį susukti ir į skudurėlį, bet taip jis veikia silpniau negu kevale. Toks ligonis turi miegoti pusiau sėdomis, kad neuždustų, jeigu pūlinys pratrūktų.

Dažnai sergančiam angina naudinga tokia paprasta priemonė: kasdien 6-8 minutes reikia plačiai išsižiojus sėdėti priešais ryškią saulę (akis primerkti). Spinduliai patenka j gerklę ir susergama rečiau, o paskui angina ir visai praeina. Taip gydytis reikia 2-3 savaites.

Giliąją anginą neprityrę žmonės dažnai painioja su difterija ir puola į paniką. Skirtumas tarp jų toks: susirgus angina gelsvi taškeliai atsiranda tik ant tonzilių, jie aiškiai atsiskyrę vienas nuo kito; esant difterijai apnašos dažniausiai blyškios, pilkšvos spalvos (susirgus lengvesne forma, jos gali būti ir balkšvai gelsvos) ir pasirodo ne tik gerklėje, bet ir ant liežuvio, užpakalinėje gerklės sienelėje, gali įsiskverbti net į nosį.

Sena liaudiška priemonė: apdėti kaklą šviežiais kopūstlapiais ir aprišti skudurėliu. Lapus keisti kas dvi valandas. Tai sustabdo uždegiminį procesą.

Skalauti gerklę žibalu su druska, bet nedažnai.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos