Temos
Bronchitas


Paprastai prasideda peršalus, skauda gerklę, ligonis kosti.

Pirmiausia reikia išgerti 3-4 puodukus kokių nors prakaitavimą skatinančių žolių - šalavijo, mėtos - nuoviro arba džiovintų aviečių, liepžiedžių nuoviro su medumi. Keletą kartų per dieną galima išgerti po du valgomuosius šaukštus anyžiaus sėklų nuoviro su medumi. Nuovirui anyžiaus sėklų reikia imti vieną desertinį šaukštelį, medaus - vieną arbatinį šaukštą, žiupsnelį sodos, stiklinę vandens.

Jeigu liga vis dėlto stiprėja, pakilo temperatūra, kosulys pasidarė gilesnis, reikia uždėti garstyčių trauklapį ant krūtinės, arčiau prie gerklės, taip pat ant blauzdų ir laikyti, kol pradės deginti. Jeigu trauklapių nėra, suvilgyti skudurėlį terpentinu, nugręžti ir uždėti ten pat maždaug 15 minučių, ne ilgiau. Jeigu nėra ir terpentino, galimąjį pakeisti tarkuotais krienais. Temperatūrai sumažinti du kartus per dieną išgerti aspirino. Vietoj arbatos ar kavos rytais reikia gerti karštą pieną su medumi ir žiupsneliu sodos, tiktai medų prieš tai reikia pavirinti, nes nevirintas tik sustiprina kosulį.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos