Temos
Efektyvi priemonė nuo viduriavimo ir dizenterijos


A. Tai silpnas kalio permanganato tirpalas. Apytiksliai 2-3 kristalėlius įberti į 1 litrą vandens. Tirpalo spalva turėtų būti tokia: šviesiai rožinė -kūdikiams, ryškiai rožinė (bet ne violetinė) -suaugusiems.

Dozė: suaugusiems viena stiklinė iškart, vaikams atitinkamai mažiau. Vartoti ryte ir vakare prieš miegą. Vieno arba dviejų kartų dažnai pakanka ligai išgydyti. Kartu rekomenduojama padaryti klizmą iš tokio paties skiedinio (ypač vaikams).

Si priemonė ne kartą išgelbėjo kūdikius nuo mirties, kai nepadėdavo jokios medicininės priemonės, netgi fiziologiniai skiediniai.

Pastaba. Vartojant šį skiedinį, reikia laikytis atsargumo, kad ant stiklinės dugno neliktų neištirpusių kalio permanganato kristalėlių, kurie gali apdeginti burną ir, dar blogiau, stemplę. Geriau skiedinį ruošti viename inde, o po to perpilti į kitą, neišpilant iki paties dugno.

B. Esant paprastam viduriavimui,gerai padeda mėlynių uogų nuoviras. Jas reikia gerti kaip arbatą.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos