Temos
Egzemos, dedervinės

Puslapis: 2

Šlapiuojanti egzema kartais atsiranda moterims prie spenelio, ypač klimakso laikotarpiu. Į tai reikia ypač atkreipti dėmesį, nes tokia egzema neretai virsta vėžiu.

Egzema kartais gali atsirasti ir dėl per didelio druskos kiekio organizme; tai gali išaiškinti tik laboratorinis tyrimas.

Naminės ir liaudies medicinos priemonės:

1. Gera priemonė nuo visokių dedervinių ir egzemų - citrinos. Gydymo kursas toks: pirmą dieną per kelis kartus išgerti 5 citrinų sunką, antrą dieną - 10, ir taip kasdien pridedant po penkias citrinas, prieiti iki 25. Tada eiti atgal ta pačia tvarka iki 5. Gerti sunką geriausia per šiaudelį, kad nepakenktų dantų emaliui, o po to išskalauti burną. Nuo citrinų kartais praeina ir sunkiausia egzema.

2. Egzemos taip pat praeina po 25 visiško badavimo dienų.

3. Sutrinti virtą česnaką su medumi, pridėti su skudurėliu prie ligos pažeistos vietos, iš viršaus uždengti vaškiniu popieriumi, aprišti. Rytą patrinti benzinu, vėl patepti ir aprišti. Kai pleiskanų nebebus, dieną galima netepti, o tik nakčiai.

4. Nuo egzemos ant galvos: paimti vieną muskato riešutą, truputį imbiero ir miškinės sidabražolės, užpilti buteliu spirito ir laikyti šiltoje vietoje 48 valandas. Tuo antpilu trinti egzemą. Kartu gerai gerti po puoduką kraujažolės ir šeivamedžio žiedų (paimtų vienoda proporcija) nuoviro.

5. Raudoną sausą dedervinę gydo taip: du kartus per dieną 3 minutes pila ant jos karštą vandenį. Po trijų dienų paprastai pastebimas pagerėjimas, o po dviejų savaičių dedervinė turi visai išnykti.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos