Temos
Geriausias baltasis pleistras nuo furunkulų, karbunkulų, vočių


Paimti lygias svorio dalis kanifolijos, balto bičių vaško ir kiaulienos lašinių. Kuo aukštesnė kanifolijos kokybė, tuo bus geresnis pleistras. Pleistrui pagaminti reikia dvigubo puodo, kad apatiniame virtų vanduo, o viršutiniame lydytųsi pleistro komponentai.

1. Sutrupinti kanifoliją į smulkius miltelius. Miltelius persijoti per smulkų tinklelį. Likusias stambesnes daleles iš naujo trupinti.

2. Lašinių reikia šviežių, kraštutiniu atveju tiks ir šaldytuve laikomi. Supjaustyti kiaulienos lašinius smulkiais gabalėliais.

3. Pirmasis ištirpinamas vaškas. Jį reikia mažomis porcijomis dėti į puodą ir visą laiką maišyti tuo pačiu mediniu šaukštu.

4. Į išlydytą vašką suberti kanifolijos miltelius ir taip pat energingai

maišyti.

5. Tada sudėti lašinių gabaliukus, visą laiką maišant.

6. Kai tik visi komponentai išsilydys, puodą tuoj pat nukelti nuo ugnies ir energingai maišyti stingstančią masę tol, kol ji sutirštės ir pasidarys plastiška. Masė turi pasidaryti vienalytė. Pleistrą pagaminti nelengva, tačiau jo gydomoji ir pūlių ištraukiamoji galia - didžiulė.

Pastaba. Kiaulienos taukai, parduotuvėje parduodami jau išlydyti, visiškai netinka.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos