Temos
Geriausias receptas nuo kaulo gedimo


Skaudanti vieta - paprastai rankos arba kojos pirštų galai. Ištepti juos kreolinu arba stipria karbolio rūgštimi, arba gerai išgarinti karštame vandenyje, kad viršutinis odos sluoksnis pabaltų ir atšoktų nuo mėsos. Atšokusią odą apipjaustyti. Po oda pamatysite keletą skylučių, einančių gilyn į mėsą. Švirkštu į vieną iš jų įšvirkšti dezinfekuojančio tirpalo - gyvsidabrio dichlorido, karbolio rūgšties ir pan.

Tirpalas kartu su pūliais ištekės per kitas skylutes. Tuo pat metu spaust i pūlius, pradedant iš aukščiau (pavyzdžiui, nuo alkūnės) ir palaipsniui artėti prie pačios žaizdos. Plauti tol, kol vienoje iš skylučių pasirodys lizdas, tai yra, išėstas mėsos gabalėlis, kurį reikia ištraukti. Jame netgi paprasta akinu galima pamatyti daugybę plonyčių siūlelių - ligos sukėlėjų.

Skausmai baigiasi po pirmojo plovimo, patinimas atslūgsta. Antrą dieną plovimą reikia pakartoti. Jeigu jis bus padarytas gerai, tai tuo

gydymas baigsis. Jeigu ir toliau išsiskiria pūliai, plovimą pakartoti. Gydymas tokiu būdu baigiasi per 5 dienas be jokių komplikacijų. Tuo tarpu darant operaciją, gydymas dažnai tęsiasi kelis mėnesius.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos