Temos
Gerklės skausmą numalšina varškės pavilgas

Puslapis: 3

Vaikai, priešingai negu suaugusieji, labai greitai pastebi, kad skauda gerklę. Tonzilių uždegimas prasideda staiga, dažniausiai prabudus rytą, nes šis ūmus susirgimas vystosi nepastebimai miego metu. Jeigu vaikas atsikėlęs rytą skundžiasi, kad jam skauda gerklę ir sunku ryti, žvilgtelėkite į jo gerklę. Švariu arbatiniu šaukšteliu spustelkite mažojo paciento liežuvį žemyn, kad jis neužstotų vaizdo. Jei atsistosite tinkamu kampu, kad šviesa kristų ant metalinio šaukštelio paviršiaus, turėsite dar ir papildomą apšvietimą tamsiai burnos ertmei. Jūs tuoj pat pastebėsite smarkiai paraudusias ir paburkusias ryklės tonzilės. Pamėginkite apčiuopti po žandikauliu esančius limfmazgius: taip, ir jie paprastai esti padidėję! Juk limfmazgiai — tai kita, po tonzilių stovinti "pasienio užkarda", kurioje sugaunamos ligos bakterijos, kol jos dar neprasiskverbė į kraujotaką.

Nuo tonzilių uždegimo puikiausiai padės ypatinga pavilgo forma — varškės pavilgas.

Pridėkite savo ligonėliui ranką prie kaktos —jūs ir be termometro lengvai pajusite karštį ir žinosite, kad organizmas reaguoja į infekciją. Jei kakta pastebimai karšta, pamatuokite temperatūrą termometru tiksliau. Tonzilių uždegimu sergantis vaikas privalo tuoj gultis į šiltą lovą! Porai dienų pamirškite mokyklą ar vaikų darželį. O namų gydymo priemonę jūs jau žinote: tai drėgnas šaltas pavilgas kaklui pagal Kneipo metodiką.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos