Temos
Gimdos vėžys

Puslapis: 2

3. Du arbatiniai šaukšteliai džiovinto tikrojo lipiko (lot. Galiam verum) su žiedeliais (rinkti žydint) užplikomi stikline verdančio vandens ir 2-3 valandas sandariai uždarytame inde laikomi, kad pritrauktų, tada galima iškošti. Nuoviras geriamas šiltas po ketvirtį stiklinės 3-4 kartus per dieną prieš valgį. Vaistažolės nuoviras vartojamas ir švirkštimui. Tinka gimdos vėžiui ir gimdos kaklelio erozijai gydyti. Bulgarų baudies medicina šviežių šios vaistažolės sulčių pavilgus naudoja odos vėžiui ir opoms gydyti.



4. Valgomasis šaukštas dygliuotojo dagio (lot. Carduus acanhoides) lapų užplikoma stikline verdančio vandens, pritraukinama ir atšalus iškošiama. Geriama po pusę stiklinės tris-keturis kartus per dieną.

5. Pašalinus gimdos piktybinį auglį ir metastazių profilaktikai kaip kraują valanti ir kaip slogią ligonio būseną šalinanti bei žvalumo jam teikianti priemonė tinka susmulkinta kardažolė (lot. Onopordon), arba dagys (lot. Carduus). Du valgomieji šaukštai vienos ar kitos vaistažolės užpilami puse litro vandens ir 10 minučių virinami ant silpnos ugnies. Paskui atvėsinama, iškošiama ir per dieną per kelis kartus viskas išgeriama.

6. Gimdos fibroma, kiaušidės cista gydoma geriant kaip arbatą tokį užplikytą vaistažolių mišinį: kavos malūnėliu ar mėsmale sumaltą geltonąjį gencijoną (lot. Gentiana lutea), miškinės sidabražolės šaknis (lot. Tarmentillae), kalninės arnikos žiedus (lot. Amica montana) (žr. pieš.), šlakuotojo arono šaknis (lot. Aram macuieitum) ir katpėdėlę (lot. Antennaria). Gydymo kursas 15-20 dienų.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos