Temos
Ligos

Guillain-Barre sindromas


Ligos (būklės) pavadinimas:Guillain-Barre sindromas
Kodas Tarptautinėje ligų klasifikacijoje:G61.0
Grupė: Uždegiminė polineuropatija (kodas: G61)
Kategorija: Polineuropatijos ir kiti periferinės nervų sistemos sutrikimai
Skyrius: Nervų sistemos ligos



Ligos pavadinimai kitomis kalbomis:
  • Angliškai: Guillain-Barré syndrome
  • Vokiškai: Guillain-Barr‚-Syndrom
  • Ispaniškai: Síndrome de Guillain-Barré



Komentaras:


Vardas:


Įveskite kodą




Komentarai (6)

Sveiki visi ,kuriuos paliete Guillain barre sindromas.Labai noreciau kad atsilieptu ponia Rima ,kurios yra komentaras 2016 03 06 apie sios ligos iveikima.Busiu l;abai dekinga,jeigu paskambinsite 861212170
stanislava (2017-02-14)(6)
Sirgau, buvo baisu, nenoriu net prisiminti to meto, kai situacija kasdien blogėjo ir buvau visiška daržovė. Negalėdavau įkelti į lovą nuslydusios kojos, taip ir prakabėdavo per naktį. Gydymas 5 pazmoferezės ir dar kartą 5 plazmoferezės nelabai ką padėjo, pabaigė mane gydyti prednizolonu: pradėjau nuo 40 mg, baigiau 4 mg į dieną plius intensyvus sportas (man 54 metai). Ligos priežastis nenustatyta, susirgau balandžio 4, išėjau į darbą lapkričio 12. Liekamieji reiškiniai - lengvas dilgčiojimas kojų pėdose. Patarimas susirgusiems šia liga - tikėjimas, kad pasveiksi, nenusiminti ir visada galvoti, kad košmaras pasibaigs ir vėl viskas bus kaip buvę
Rima (2016-03-06)(5)
Sveiki, visi, kas susidūrėte su šia liga, facebooke junkitės į grupę Guillain-Barre sindromas ir diskutuokime kartu.
Inga (2015-09-03)(4)
Gerb. Kristina, jei dar sugrysite i sita psl. gal galite parasyti placiau kokia rebilitacija jums rekomendavo? kokius spec. vaistus geret vitaminus ar ka butent siule tai ligai? Lietuvoj daktaram truksta info jie rekomenduoja ilsetis valgyti subalansuota maista ir pan. o ko spec tai ligai reikia? kokio stebuklo kad tie baisus simptomai dingtu?
Saulė (2012-11-05)(3)
Nesuprantu ir galbūt niekada nesuprasiu. Prieš 1,5 m. mano vaikas susirgo iš šventosios dvasios (priežastis nerasta) polineuropatija su Guillain-Barre sindromu. Jam tebuvo 6m. Viską iškentėjom, viską matėm ir kaip ta liga atsirado staiga ne taip ji staigiai ir išėjo. Kodėl esant tokiai ligai, kuriai net diagnozuojama mirtis, nekompensuojama reabilitacija slaugančiam asmeniui??? Man buvo pasakyta, kad pagal tokį kodą, kurį paskyrė nžn. kas, tai neskiriama. Tiesiog absurdas. Gerb. Rita, pasiskaitykit internete apie šią ligą. Kaip mums, buvo paralyžiuotas veidas ir apatinė kūno dalis, darė labai daug tyrimų ir skaudžių, ėjo studentai, daktarai ir mokslininkai ir AČIŪ jiems visiems, kad jie mus pastatė, AČIŪ mūsų dviems jaunoms daktariukėms, kurios mus nuolat lankė ir rūpinosi, slaugėms, masažuotojoms, kurios buvo labai gražios pacientui. O ar pasikartos, mums buvo pasakyta. Nuo to niekas nesam apsaugoti.
Kristina (2012-07-19)(2)
man po stuburo operacijos ,buwo užkrėstas kraujas,aš susirgau polineuropatija(guillain bare sindromu),norėčiau sužinoti ar tai pavojinga.
rita (2012-07-17)(1)



TLK-10 yra Tarptautinė statistinė ligų ir sveikatos sutrikimų klasifikacija, naudojama ir Lietuvoje. Angliškas jos pavadinimas: International Statistical Classification of Diseases and Related Health Problems (ICD-10). Šiame klasifikatoriuje kiekvienai ligai, sutrikimui ar būklei priskirtas tam tikras kodas. Pavyzdžiui, Guillain-Barre sindromas turi kodą G61.0.


Kitos ligos (būklės), priklausančios kategorijai Polineuropatijos ir kiti periferinės nervų sistemos sutrikimai


Daugiau...
Kitos ligos


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos