Temos
In ir jan


Pasaulis pavaldus dviem antagonistinėms, viena kitą papildančioms jėgoms, Rytuose vadinamoms In ir Jan. Vakarų žmonėms tai suprasti labai sunku. Šioje knygoje aš pateikiu supaprastintą teoriją ir tik prašau laikytis mano patarimų, kaip profesorius Herigelis laikėsi mokytojo A vos patarimų (žr. kn.: Herigelis. „Dzenas ir šaudymas iš lanko"). Tai ne taip sunku, kaip pasninkauti. Galėsite valgyti, kiek panorėsite, jei tik gerai kramtysite.

Stai trumpa In ir Jan teorija.

Mūsų filosofija moko, kad pasaulyje nėra nieko, kas nebūtų arba In, arba Jan, išcentrinė arba įcentrinė jėga. Įcentrinė jėga — suspaudimas, ji sukuria garsą, šilumą ir šviesą, išcentrinė jėga — plėtimas, tai tylos, ramybės, šalčio ir tamsos šaltinis. Toliau išvardinti fiziniai reiškiniai yra šių jėgų išraiška.

Suprantama, jūs klausite, ką reikia valgyti, ar galima būti vegetaru. Tai nuspręsite vėliau, bet pagalvokite jau dabar. Tik mąstydami galite pasiekti rezeultatų ir supratimo. Mąstyti — reiškia vertinti terminais In ir Jan.

Tam, kas žino In ir Jan tendencijas ir gali nustatyti jų pusiausvyrą, Visata ir gyvenimas sudaro pačią didingiausią mokyklą, kokia tik gali būti. Tiems, kurie šito principo nežino, gyvenimas virsta pragaru.

In ir Jan atsiranda vienas iš kito: šalto klimato šalyse In gyvena gyvūnai Jan; atitinkamai Jan rajonų — šiltųjų kraštų — augalai ir gyvūnai yra In. Kiaušinėliai, sukurti moteriškos lyties In, yra Jan, o spermatozoidai, sukurti vyriškos lyties Jan, yra In.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos