Temos
Jeigu jus kamuoja nemiga


"Miegas - tai motinos gamtos stebuklas, skaniausias patiekalas žemiškoje puotoje". Tačiau, deja, ne kiekvienas moka išsaugoti jį.

Yra nemažai mėgėjų, prieš einant miegoti, gerti arbatą, kavą. Jie pamiršta, kad teinąs ir kofeinas dirgina galvos smegenis ir skatina kraujo apytaką. Nemigą gali taip pat sukelti rūkymas vakarais, gausi vakarienė, alkoholis.

Paprastai žmonės, kuriuos pradėjo kamuoti nemiga, užuot kreipęsi į gydytoją patarimo, pradeda "gydytis" įvairiais migdomaisiais vaistais: gauna "gydančių" tablečių ir vartoja jas patys nustatydami dozes. Bet netgi ir gydytojai skiria preparatus tik trumpam laikotarpiui ir, kai tik nebereikia, tuoj pat juos nutraukia ir baigia gydymą kitokiomis nekenksmingomis priemonėmis. Daugelis žino, pavyzdžiui, veronolą. Bet vartoti veronolą paprastai rekomenduojama ne ilgiau, kaip 3-4 dienas iš eilės. Priešingu atveju jis sukelia galvos skausmus, silpnumą.

Panašų poveikį neretai daro ir kiti migdomieji vaistai. Laikui bėgant įprastų dozių nebeužtenka ir žmogus pradeda jas didinti. Taip dažnai atsiranda patologinis potraukis migdomiesiems vaistams, o tai jau narkomanijos rūšis.

Kaipgi atstatyti normalų, sveiką miegą?

Svarbiausia - įprasti gultis ir keltis vienu ir tuo pačiu laiku. Kitaip sutrinka biologinis ritmas ir vystosi nemiga. Visų geriausia anksti gultis ir anksti keltis.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos