Temos
Karpos


Karpos - tai suragėjusių mazgelių arba spenelių pavidalo odos išaugos. Yra daug paprastų priemonių joms panaikinti:

1. Sutarkuoti česnaką, sumaišyti jį su kiaulienos riebalais, patepti ant skudurėlio ir aprišti prie karpos; kasdien keisti.

2. Dvi valandas palaikyti acte žalią svogūną ir nakčiai pririšti prie karpos. Taip padaryti keletą kartų, kol karpa išnyks.

3. Patrinti karpą kreida, iš viršaus jos dar pabarstyti ir aprišti. Taip daryti kelis kartūs, šlapinti negalima.

4. Kasdien trinti karpą rūgščių šviežių obuolių sunka. Karpa ims mažėti, patamsės ir po kokių dešimties dienų pranyks.

Liaudies prietarai:

1. Esant jaunam mėnuliui paimti pagalį su šakele, lygiai nupjauti tą šakelę ir ta vieta porą minučių trinti karpą, žiūrint į mėnulį. Po kelių dienų karpa išnyks.

2. Paimti žalią bulvę, supjaustyti ją išilgai į 12 dalių, paimti kiekvieną dalį atskirai ir minutę ja trinti karpą. Taip daryti su visomis 12 dalių. Paskui įvynioti visas dalis į skudurėlį ir įmesti į mėšlą. Kai bulvė supus, išnyks ir karpos.

3. Esant mėnulio pilnačiai po 2-3 minutes kasnakt žiūrėti /mėnulį ir jo šviesoje "plauti" tą vietą, kur yra karpa. Žinoma, plauti ne vandeniu, o tik imituoti plovimą rankomis, jeigu karpos ant rankų.

4. Fiktyviai "parduoti" savo karpą kam nors kitam.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos