Temos
Kiaušidžių uždegimas


Ūminė stadija paprastai būna nuo peršalimo, taip pat sušlapus kojas mėnesinių metu; be to, kiaušidės uždegimą sukelia jvairūs mikrobai.

Požymiai: maudžiantis skausmas pilvo apačioje, strėnose, kartais labai aukšta temperatūra. Jeigu nebus imtasi jokių priemonių, gali prasidėti skausmingos ir nereguliarios mėnesinės, susidaryti pūlinys.

Pirmiausia reikia išvalyti skrandį, bet tik ne ricina, ir kiek galima daugiau gulėti, ypač pakilus temperatūrai. Ant pilvo patartina dėti pūslę su ledu. Jeigu smarkiai skauda, padeda kodeinas (reikia išgerti tris kartus per dieną po 0,01).

Nuo ūminio uždegimo išsigydyti nėra taip sunku, tik reikia tinkamai gydytis, o lėtinę ligos stadiją galima tik apgydyti, nes dėl kokios nors priežasties, pavyzdžiui, peršalimo, ji vėl atsiliepia.

Esant lėtiniam uždegimui geriausiai padeda purvo vonios ir kalio jodidas (reikia gerti tris kartus per dieną po 0,01). Be to, moterims naudinga įsišvirkšti karšto vandens ir visiškai susilaikyti nuo lytinių santykių.

Skausmui nuraminti galima patepti pilvo apačią ichtiolio tepalu, be to, įdėti į makštį ichtiolio ir glicerino tamponus.

Liaudies medicina pataria, susirgus kiaušidžių uždegimu, valgyti kuo daugiau moliūgų. Naudinga žalią moliūgą sumalti mašinėle, išspausti per skudurėlį ir gerti sunką. Tai labai gera priemonė. Be to, patartina gerti kukurūzų burbuolių plaukų nuovirą.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos