Temos
Moterų ir vyrų ligos

Puslapis: 2

Vadinamajame pereinamajame amžiuje, kai antrą kartą persitvarko visa moters hormonų sistema ir moteris jau daugiau nebegali pastoti, atsiranda pastebimų psichikos pakitimų. Kai išnyksta menstruacijos, daugeliui moterų atrodo, jog atėjo žinia apie taip nemalonią senatvę.

Moterų lytiniai organai yra kur kas mažiau atsparūs įvairioms ligoms negu vyrų. Pro labai trumpą ir plačią šlaplę bakterijos ir virusai nesunkiai patenka į inkstus. Be to, ligų sukėlėjai gali prasiskverbti ir pro makštį. Dažnai moterų lytiniai organai mechaniškai sužeidžiami lytiškai santykiaujant.

Moterų negalavimus turi gydyti vien tik moterų ligų gydytojas. Pačioms nustatyti ligą ir ją gydyti jokiu būdu negalima. Ilgai trunkantys negalavimai gydomi arba bent jau gerokai palengvinami įvairiuose kurortuose.

Vis dėlto, kalbėdami apie moteris, turime pasakyti, kad ir čia vandens procedūros gali daryti stebuklus. Aišku, kai liga neūminė, kai nebūtinai turi gydyti gydytojas. Tai moters kasdieninės higienos priemonė, profilaktika ir grūdinimasis. Moterys, kurios pačios mėgsta vandens procedūras ir pripratina prie jų augančias dukras, taip išvengia daugelio ligų ir labai sustiprina paprastai silpnus apatinės pilvo dalies organus.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos