Temos
Nemiga


Nemigą gali sukelti labai įvairios priežastys. Dažniausiai ji pasitaiko emocingiems, nestabilios nervų sistemos žmonėms. Reikia vakarais vengti protinio darbo, anksti vakarieniauti ir anksti eiti miegoti. Vakare reikia valgyti lengvą maistą. Prieš miegą pravartu išsimaudyti šiltoje vonioje arba bent palaikyti kojas šiltame vandenyje. Taip pat padeda bendras masažas.

Jeigu nemiga būna dėl mažakraujystės, tada padeda buteliai su karštu vandeniu prie kojų.

Dar galima patarti imtis tokių paprastų priemonių:

1. Išgerkite nakčiai stiklinę karšto saldaus vandens arba karšto pieno, bet ne arbatos. Arba stiklinę karšto valerijono šaknų užpilo (užpilui reikia imti arbatinį šaukštelį šaknų stiklinei verdančio vandens, palaikyti apie dvidešimt minučių ir gerti).

2. Padėkite po pagalve žiupsnelį apynių.

3. Prieš miegą pusvalandį pasivaikščiokite gryname ore.

Kai nervų sistema labai pakrikusi ir žmogus, nepaisant visų priemonių, ištisas savaites nemiega, galima pabandyti tokį gerą būdą: visa patalynė turi būti iš juodos medžiagos, o jeigu galima, juodais dažais (bet ne aliejiniais) nudažyti net ir kambario sienas. Tai puikiai veikia: ramiai užmiega žmonės, ištisus mėnesius kentę nemigą.

Liaudiška priemonė. Reikia padėti po pagalve beržinę šluotą.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos