Temos
Nervai

Puslapis: 2

6. Nervingumas. Nervų sistema pernelyg jautri, žmogus labai jautriai reaguoja į menkiausius įspūdžius, krūpteli ir išsigąsta dėl staigaus kad ir nedidelio triukšmo, smūgio. Reikia kasdien apsipilti šaltu vandeniu, dirbti fizinį darbą gryname ore.

7. Nervinė širdgėla. Ji apima ligonį daugiausia naktimis, dažniausiai be jokios priežasties, gali trukti daugelį metų su nedidelėmis pertraukomis; žmogus pamažu netenka energijos, atsiranda nepasitikėjimas savimi, neuralginiai nugaros, kojų skausmai, sutrinka lytinė funkcija ir neretai prasideda lengvas pamišimas.

Be paprastai taikomų priemonių, esant nerviniams negalavimams, galima patarti dar tokį būdą: kartą per dvi savaites prieš miegą užsivilkti marškinius, sušlapintus sūriu vandeniu ir gerai išgręžtus, atsigulti, šiltai apsikloti ir gulėti, kol marškiniai išdžius ant kūno. Tada nusišluostyti švariu sausu rankšluosčiu ir apsivilkti kitus, sausus marškinius. Taip daroma tam, kad iš kūno išsiskirtų žalingos medžiagos. Šis būdas labai geras, padeda išsigydyti. Be to, tokiems ligoniams kas rytą būtinai reikia apsitrinti šaltu vandeniu.

8. Nervinis veido trūkčiojimas. Paimti 2-4 (ar daugiau) kambarinės gėlės - pelargonijos lapus, pridėti prie trūkčiojančių vietų, iš viršaus uždėti lininį skudurėlį ir aprišti šilta skepeta. Jeigu reikia, du tris kartus pakeisti šviežiais lapais.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos