Temos
Kokios blogo burnos kvapo priežastys?


Pas daugelį žmonių dažnai tenka pastebėti nemalonus burnos kvapas. Šis reiškinys nemalonus pačiam ir ypač kitiems, su kuriais kasdieniniame gyvenime nuolat tenka susidurti. Tik dėl dvokiančio burnos kvapo mes galime kitiems iš pirmo karto palikti nemalonų apie save įspūdį.



Ypač jauniems žmonėms smirdantis bjaurus burnos kvapas daug gali nemalonumų padaryti. Koks jaunikaitis gali pamilti, kad ir labai gražią, bet turinčią nuolat dvokiančią burną, mergaitę! Ir atvirkščiai.



Todėl atsiradus nemaloniam burnos kvapui būtinai reikia susirūpinti surasti jo priežastį ir pasistengti greit jį prašalinti.



Nemalonaus burnos kvapo priežastys gali būti sekančios: nesveika ir nešvari burna ir nosis, kai kurios plaučių ligos ir nesveiki viduriai, alkoholis Ir tabakas, persivalgymas.



Kalbant apie burną, pirmoj vietoj reikia atkreipti dėmesį į jos švarumą. Ypač reikia prižiūrėti dantis, kad jie visada būtų švarūs. Mat maisto likučiai ant dantų ir tarpdančiuose pradeda pūti ir pūdami išduoda neskanų kvapą. Nemalonus kvapas yra ir tada, kai dantyse atsiranda pūlių. Toliau nemalonus kvapas gali paeiti nuo nesveikos nosies ir burnos, pvz., anginos, polipų.



Nemalonus kvapas iš burnos eina ir tada, kai viduriai neįstengia tinkamai suvirškinti maistą.



Nemalonus kvapas atsiranda dėl persivalgymo tuo būdu, kad virškinimo organai didelį maisto kiekį sunkiai įstengia suvirškinti, o kita — iš daug maisto susidaro daug nuodingų medžiagų, kurias organizmas turi pašalinti, ir tai dažniausia per burną.



Norint pašalinti nemalonų burnos kvapą, reikia surasti to kvapo priežastį. Jei valysi dantis kaip reikiant, jei žiūrėsi, kad nėra nesveikų dantų, jei nepersivalgysi, o vis dėlto jausis nemalonus kvapas, tada geriausia kreiptis pas gydytoją, kuris nustatys tikrąsias nemalonaus kvapo priežastis ir nurodys, kaip gydytis. Šitoks pasitikrinimas pas gydytoją yra tuo naudingas, kad gydytojas gali surasti ligą, kuri ne tik sukelia blogą kvapą, bet ir šiaip organizmui kenkia.



***

(1938)

<<< Ankstesnis straipsnis   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos