Temos
Niši sistemos pagrindai

Puslapis: 2

Labai atsakingai ir skrupulingai, kaip moka tik aukštos kvalifikacijos japonų specialistai, Niši ėmėsi tyrinėti žmogų ne ligos, o sveikatos požiūriu. Būdamas įsitikinęs, kad gamta kuria sveiką gyvybę, jis stengėsi apibendrinti žmonijos sukauptą sveikatos srities patirtį, suvokti, pagal kokius gamtos dėsnius formuojasi, bręsta, gyvena ir dauginasi žmogaus organizmas. Kas yra sveikata, o kas liga? Kaip elgtis, kad žmogus galėtų apsisaugoti nuo per ankstyvos senatvės ir ligų? Kaip maksimaliai panaudoti jo fizines, protines ir dvasines galias?

Atsakydama į visus šiuos klausimus, Niši sveikatingumo sistema pateikia šiuolaikinei medicinai visiškai priešingą požiūrį.

Ji siūlo pažvelgti į žmogų kaip į tobulą gyvą organizmą, kurio forma tai tobula atskiro individo vienovė, o turinys stulbinanti visų jo organų ir sistemų sąveika. Šios sistemos tik iš pirmo žvilgsnio atrodo viena nuo kitos nepriklausomos, o iš tikrųjų jas tarp savęs sieja bendras funkcionavimo principas.

Niši sveikatingumo sistema grindžiama tuo, kad kiekvienas gyvas organizmas turi įgimtų gydomųjų galių. Jos galingos, tačiau ribotos. Žmogus, būdamas protinga būtybė, visokeriopai joms turi padėti kiek galima efektyviau dirbti.

Gydomųjų gamtos galių idėja sena kaip pasaulis. Medicinos tėvas Hipokratas teigė: „Gydytojai gydo, o Gamta išgydo".

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos