Temos
|
Pagrindinis maistas
Puslapis: 7 Pašildytus grikių makaronus sudėkite į dubenį. Svogūnus, morkas, kopūstus ir t. t. pakepinkite su augaliniu aliejumi, pridėkite grikių padažo, o paskui truputį skystos tešlos, užmaišytos iš grikių miltų ir vandens. Virkite, kol sutirštės, o tada užpilkite šiuo mišiniu makaro- 4 0. Grikiai Jaki Makaronus pakepinkite su trupučiu aliejaus, sudėkite į dubenį, o ant viršaus uždėkite daržovių ankake. 41. Miso ir grikiai Paruoštu miso (žr. Nr. 20a) ir tachinu (sezamo aliejumi) užpilkite grikių košę. 42. Grikių apkepas Svogūnus, morkas, žiedinius kopūstus ir kt. pakepkite su aliejumi. Paruoškite bešamelio padažą ir į jį sudėkite daržoves. Į puodą sudėtus grikių makaronus užpilkite padažu su daržovėmis ir kepkite orkaitėje. 43. Makaronai, lakštiniai, vermišeliai Juos reikia išvirti, nukošti, perpilti šaltu vandeniu. Toliau gaminti galima kaip kitus grikių patiekalus. SOROS IR KITI GRŪDAI 44. Soros Puodelį sorų, du valgomus šaukštus aliejaus, truputį druskos ir 4 dalis vandens užkaiskite ant nedidelės liepsnos, o kai užvirs — liepsną dar labiau sumažinkite. Virkite, kol soros pasidarys purios. Valgykite su miso kremu, nituke arba miso. Iš tokių sorų galima padaryti bandeles, kepti košę ir 1.1. 45. Kuskus Jį galima virti garuose arba kaip košę. Išvirkite supjaustytą svogūną, įpilkite truputį aliejaus, įberkite druskos, Pateikite viską kartu. Tai arabiškas receptas. 46. Bulgur Ruoškite taip, kaip armėnišką košę. Tam galima paimti rupių kvietinių miltų, išdžiovintų po to, kai per juos buvo perleisti garai. 47. Avižinė košė Gaminkite ją kaip kuskus. Pieno nepilti. Daugiau straipsnių apie sveikatą Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais
tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.
|