Temos
Paveldimumo poveikis vaikams


1. Tikrų brolio ir sesers vaikai paveldi dvigubai padidintas visas gerąsias ir blogąsias tėvų savybes.

2. Jeigu tėvas arba motina epileptikai, tai vaikas taip pat dažnai serga ta liga. Bet jeigu abu tėvai epileptikai, tai ir vaikas būtinai toks bus.

3. Kai abu tėvai turi cukraligę, vaikas dažniausiai irgi ja suserga.

4. Ypač paveldimos nervų ir psichinės ligos, taip pat ir silpnaprotystė. Apie 50 proc. tokių ligų yra paveldėtos, kai ligonio tėvai sirgo tomis ligomis arba vienas jų (ar abu) kilę iš šeimos, kurioje yra keletas kraujo giminaičių, sergančių jomis.

5. Girtuoklis tėvas pakeičia gemalo ląsteles, ir tai gali būti kokio nors fizinio trūkumo priežastis, o motina girtuoklė daro poveikį protiniam ir fiziniam kūdikio vystymuisi. Jų vaikai dažnai būna idiotai, silpnapročiai ar kitokie apsigimėliai.

6. Sifilitikų tėvų vaikai sudaro didelį procentą nenormalių vaikų, ypač moraliniu požiūriu - vagių, žmogžudžių, sadistų. Beje, tėvų sifilitikų amžiaus poveikis psichinėms bei fizinėms vaikų savybėms yra toks:

a) vagys dažniausiai būna labai jaunų tėvų vaikai;

b) sukčiai - vidutinio amžiaus tėvų;

c) žmogžudžiai, sadistai - vyresnio amžiaus tėvų.

7. Fiziniai trūkumai - kiškio lūpa, padidėjęs plaukuotumas, daugiau pirštų ir pan. - paprastai paveldimi kas 2- 3 kartos.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos