Temos
Alvesco
Vaistinis preparatas: Alvesco
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Alvesco 40 mikrogramų suslėgtas inhaliacinis tirpalas

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

1 išpurškime (iš kandiklio išstumta dozė) yra 40 mikrogramų ciklezonido.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Suslėgtas inhaliacinis tirpalas

Skaidrus ir bespalvis

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Gydymas siekiant kontroliuoti nuolatinę astmą suaugusiesiems bei 12 metų ir vyresniems paaugliams.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Šis vaistinis preparatas vartojamas tik inhaliuoti.

Dozavimo rekomendacijos suaugusiems ir paaugliams:

Rekomenduojama Alvesco dozė yra 160 mikrogramų vieną kartą per parą, kuri užtikrina astmos kontrolę daugumai pacientų. Tačiau sunkia astma sergantiems ligoniams 12 savaičių trukmės klinikinis tyrimas parodė, kad 640 mikrogramų per parą dozė (skiriama po 320 mikrogramų du kartus per parą) sumažino paūmėjimų dažnumą, nepagerindama plaučių funkcijos (žr. 5.1 skyrių). Kai kuriems pacientams veiksminga palaikomoji dozė gali būti 80 mikrogramų vieną kartą per parą.

Alvesco geriau vartoti vakare, nors yra įrodyta, kad ir iš ryto vartojamas Alvesco yra veiksmingas. Ar preparatą vartoti vakare ar ryte, nurodo gydytojas.

Pradėjus vartoti Alvesco, simptomai pradeda lengvėti per pirmąsias 24 gydymo valandas. Kai tik liga tampa kontroliuojama, Alvesco dozę reikia patikslinti kiekvienam ligoniui ir titruoti iki mažiausios dozės, reikalingos gerai astmos kontrolei palaikyti.

Pacientai, sergantys sunkia astma, turi ūminio priepuolio tikimybę, todėl jų astmos kontrolę, įskaitant plaučių funkcijos tyrimus, įvertinti reikia reguliariai. Jei astmos simptomams pašalinti pacientai ima vartoti vis daugiau trumpai veikiančių bronchodilatorių, tai rodo, kad astmos kontrolė blogėja. Pacientai turi kreiptis į gydytoją, jei pastebi, kad gydymas trumpai veikiančiais bronchodilatoriais tampa vis mažiau efektyvus, ar kad jiems reikia daugiau nei įprastai inhaliacijų. Tokių pacientų būklė turi būti iš naujo įvertinama ir apsvarstoma intensyvesnio priešuždegiminio gydymo būtinybė (pvz. skirti didesnę Alvesco dozę trumpam periodui (žr. 5.1 skyrių) ar geriamųjų kortikosteroidų kursą). Sunkus astmos paūmėjimas gydomas įprastu būdu.

Norint suderinti specifinius paciento poreikius, pvz., pacientui sunku paspausti inhaliatorių ir tuo pat metu įkvėpti, Alvesco galima naudoti per tarpiklį AeroChamber Plus.

Ypatingos pacientų grupės:

Senyvo amžiaus žmonėms ar pacientams, kuriems sutrikusi kepenų ar inkstų funkcija, dozės keisti nereikia.

Šiuo metu nėra pakankamai duomenų apie jaunesnių nei 12 metų vaikų gydymą ciklezonidu.

Vartojimo ir darbo su vaistiniu preparatu instrukcija:

Pacientą reikia išmokyti taisyklingai naudotis inhaliatoriumi.

Jei inhaliatorius naujas ar nenaudotas daugiau kaip savaitę, būtina tris papurškimus išpurkšti į orą. Pakratyti nereikia, nes tai yra tirpalo aerozolis.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos