Temos
Arilin rapid
Vaistinis preparatas: Arilin rapid
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Arilin rapid 1000 mg makšties žvakutės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Makšties žvakutėje yra 1000 mg metronidazolo.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. VAISTO FORMA

Makšties žvakutės.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Trichomonozės bei bakterijų sukelto makšties uždegimo (bakterinės vaginozės, nespecifinio makšties uždegimo) gydymas.

Dozavimas ir vartojimo metodas

Geriausia Arilin rapid 1000mg makšties žvakutę kuo giliau įkišti į makštį vakare, gulint ant nugaros šiek tiek sulenktomis kojomis.

Jei nenurodoma kitaip, pirminės infekcijos atvejais pakanka pavartoti Arilin rapid 1000mg makšties žvakutę vieną kartą (tai atitinka 1000 mg metronidazolo).

Esant sunkiai ligos eigai, infekcijai pasikartojus taikomas 2 dienų gydymo režimas ir vartojama po vieną makšties žvakutę per dieną.

4.3 Kontraindikacijos

Arilin rapid 1000 mg makšties žvakučių negalima vartoti, esant padidėjusiam organizmo jautrumui preparatams, kurių sudėtyje yra metronidazolo arba kitų 5-nitroimidazolio junginių. Šios nuorodos nesilaikoma, kai kyla pavojus gyvybei, o kiti vaistai neveikia.

Pacientėms, sergančioms sunkia kepenų liga, centrinės arba periferinės nervų sistemos ligomis, sutrikus kraujodarai, Arilin rapid 1000mg makšties žvaktes galima skirti tik labai atidžiai įvertinus vaisto naudą ir galimą pavojų.

4.4 Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Gydyti Arilin rapid 1000mg makšties žvaktėmis arba kitu vaistu, kurio sudėtyje yra nitroimidazolio, galima ne ilgiau kaip 10 dienų. Tik pavieniais atvejais, kai nustatytos tikslios indikacijos, galima gydyti ilgesnį laiką. Gydymą kartoti reikia labai retai. Ši gydymo trukmės riba nustatyta todėl, kad negalima atmesti vaisto galimo poveikio lytinėms ląstelėms, be to, aptikta, kad kai kuriems eksperimentiniams gyvūnams padaugėjo navikų.

4.5 Sąveika su kitais vaistiniais preparatais ir kitokia sąveika

Vartojant metronidazolą į makštį, į sisteminę kraujotaką patenka apie 20( vaisto. Paskyrus vaistą vartoti tokiu būdu, kuomet jo patenka į sisteminę kraujotaką (gerti, į veną, į tiesiąją žarną), galima sąveika su kitais vaistais.

Negalima kartu vartoti alkoholio, nes gali atsirasti netoleravimo požymių: galvos ir sprando odos paraudimas, pykinimas, vėmimas, galvos skausmas ir svaigulys (panašus kaip į disulfiramą poveikis).

Vartojančioms disulfiramą, gali atsirasti psichozės ir konfūzijos požymių.

Vartojančioms varfarino tipo kraujo krešumą mažinančius vaistus reikia koreguoti jų dozę, nes metronidazolas didina kraujo krešumą.

Atsargumo reikia laikytis taip pat vartojant ličio preparatus, nes gali padidėti ličio koncentracija kraujo plazmoje.

Metronidazolo poveikis sumažėja, jei kartu vartojami barbitūratai ir fenitoinas. Kai kurioms pacientėms cimetidinas gali turėti įtakos metronidazolo eliminacijai ir dėl to gali padidėti jo koncentracija kraujo plazmoje.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos