Temos
Arthryl
Vaistinis preparatas: Arthryl
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Arthryl 1,5 g milteliai geriamajam tirpalui

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Kiekviename paketėlyje yra 1884 mg kristalinio gliukozamino sulfato, atitinka 1500 mg gliukozamino sulfato ir 384 mg natrio chlorido.

Pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. VAISTO FORMA

Milteliai geriamajam tirpalui

Kreminės spalvos bekvapiai sūrūs milteliai.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Osteoartrito simptomų (skausmo, funkcijos sutrikimo) gydymas.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Vieno paketėlio turinį reikia ištirpinti stiklinėje vandens ir gerti vieną kartą per parą, geriausia valgant.

Gliukozaminas neskiriamas ūmaus skausmo simptomams šalinti. Simptomų pagerėjimo (ypač skausmo sumažėjimo) reikėtų tikėtis ne anksčiau kaip po kelių gydymo savaičių, o kai kuriais atvejais ir vėliau. Jei po 2-3 mėn. simptomai nepagerėja, reikia iš naujo spręsti, ar toliau skirti gydymą gliukozaminu.

Gliukozamino sulfato saugumas ir efektyvumas, gydant lengvo ir vidutinio sunkumo kelio sąnario osteoartritą, įrodytas pagrindžiamaisiais klinikiniais tyrimais, vykusiais trejus metus. Gydymas gliukozaminu ilgiau nei trejus metus nerekomenduojamas, nes nėra įrodytas vaisto saugumas.

Papildoma informacija skirta tam tikroms grupėms

Vaikai ir paaugliai

Dėl duomenų apie vaisto saugumą ir veiksmingumą trūkumo gliukozamino skirti vaikams ir paaugliams iki 18 metų nerekomenduojama.

Pagyvenę žmonės

Jokių specialių tyrimų atlikta su pagyvenusiais žmonėmis nebuvo, tačiau, kaip rodo klinikinė patirtis, gydant kitomis ligomis nesergančius pacientus, dozės koreguoti nereikia.

4.3 Kontraindikacijos

Padidėjęs organizmo jautrumas gliukozaminui ar pagalbinėms medžiagoms. Milteliuose yra aspartamo, todėl jų negalima vartoti, jei yra fenilketonurija.

4.4 Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Kadangi šiuo medikamentu gydoma jau seniai, informacijos apie specialias atsargumo priemones ar dozavimo ypatumus nepateikiama. Specialių tyrimų su ligoniais, sergančiais inkstų ar kepenų funkcijos nepakankamumu, neatlikta. Nors remiantis toksikologinėmis bei farmakologinėmis miltelių savybėmis galima daryti išvadą, kad šio vaisto tokiems pacientams vartoti galima, vis dėlto žmones, sergančius sunkiu inkstų ar kepenų funkcijos nepakankamumu, turi prižiūrėti gydytojas.

4.5 Sąveika su kitais vaistiniais preparatais ir kitokia sąveika

Specialių sąveikos tyrimų neatlikta, tačiau fizikocheminės bei farmakokinetinės gliukozamino sulfato savybės rodo, kad sąveikos tikimybė labai maža. Geriant gliukozamino sulfato, gali padidėti kartu vartojamų geriamųjų tetraciklinų ir sumažėti penicilinų ar chloramfenikolio absorbcija virškinimo trakte. Kartu su gliukozamino sulfatu galima vartoti steroidinių bei nesteroidinių analgetikų ir vaistų nuo uždegimo.

4.6 Nėštumo ir žindymo laikotarpis

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos