Temos
Atorvastatin Polpharma
Vaistinis preparatas: Atorvastatin Polpharma
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Atorvastatin Polpharma 10 mg plėvele dengtos tabletės

Atorvastatin Polpharma 20 mg plėvele dengtos tabletės

Atorvastatin Polpharma 40 mg plėvele dengtos tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Kiekvienoje plėvele dengtoje tabletėje yra 10 mg, 20 mg arba 40 mg atorvastatino (atorvastatino kalcio druskos pavidalu).

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Plėvele dengta tabletė.

10 mg tabletė yra balta, apvali, abipusiai išgaubta, 7 mm skersmens, dengta plėvele.

20 mg tabletė yra balta, apvali, abipusiai išgaubta, 9 mm skersmens, dengta plėvele.

40 mg tabletė yra balta, ovali, abipusiai išgaubta, 17 mm ilgio, 8,2 mm pločio, dengta plėvele.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1. Indikacijos

Hipercholesterolemija

Padidėjusio bendro cholesterolio, mažo tankio lipoproteinų (MTL) cholesterolio, apolipoproteino B ar trigliceridų kiekio mažinimui skiriamas kartu su dieta pacientams, sergantiems pirmine hipercholesterolemija, heterozigotine šeimine hipercholesterolemija arba mišria hiperlipemija (pagal Fredriksono klasifikaciją atitinkančias IIa arba IIb tipo) tuo atveju, jeigu gydymas specialia dieta arba kitomis nefarmakologinėmis priemonėmis yra nepakankamai veiksmingas.

Homozigotinės šeiminės hipercholesterolemijos kompleksinė, pvz., kartu su kitais MTL cholesterolio kiekį kraujyje mažinančiais vaistiniais preparatais, terapija arba gydymas tuo atveju, jeigu kitos priemonės, mažinančios bendro cholesterolio ir MTL cholesterolio kiekį kraujyje, buvo nepakankamai veiksmingos.

Širdies ir kraujagyslių ligų profilaktika

Širdies ir kraujagyslių reiškinių profilaktika pacientams, kurie turi didelę riziką pirmą kartą susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis (žr. skyrių 5.1), kartu koreguojant kitus rizikos faktorius.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Prieš gydymą Atorvastatin Polpharma tabletėmis pacientui reikia skirti įprastinę cholesterolio kiekį kraujyje mažinančią dietą, kurios jis turi laikytis ir gydymo šiuo preparatu metu. Dozė nustatoma atsižvelgiant į MTL cholesterolio kiekį paciento kraujyje prieš pradedant gydyti, gydymo tikslą ir paciento organizmo reakciją į medikamento poveikį.

Įprastinė pradinė dozė, geriama kartą per parą, yra 10 mg. Ją galima didinti kas 4 savaitės arba rečiau. Didžiausia dozė, geriama kartą per parą, yra 80 mg. Atorvastatino paros dozę reikia gerti iš karto, bet kuriuo paros metu, valgant arba nevalgius.

Pacientų, kurie serga patvirtinta išemine širdies liga arba kuriems yra padidėjusi išemijos rizika, gydymo tikslas ( MTL cholesterolio kiekį sumažinti tiek, kad būtų < 3 mmol/l (t. y. < 115 mg/dl), bendro cholesterolio kiekį ( tiek, kad būtų < 5 mmol/l (t. y. < 190 mg/dl).

Pirminė hipercholesterolemija ar mišri hiperlipemija

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos