Temos
Cardura
Vaistinis preparatas: Cardura
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Cardura 1 mg tabletės

Cardura 2 mg tabletės

Cardura 4 mg tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Veiklioji medžiaga. Doksazosinas.

Tabletėje yra doksazosino mesilato kiekis, atitinkantis 1 mg, 2 mg arba 4 mg doksazosino.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Tabletė.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Hipertenzija

Doksazosinas tinka hipertenzijai gydyti. Daugumai pacientų jis gali būti iš pradžių vartojamas vaistas kraujospūdžiui kontroliuoti. Ligoniams, kuriems vienu antihipertenziniu preparatu kraujospūdžio kontroliuoti nepavyksta, doksazosino galima vartoti kartu su kitais vaistais, pvz., tiazidų grupės diuretikais, beta adrenoreceptorių blokatoriais, kalcio antagonistais ar angiotenziną konvertuojančio fermento inhibitoriais.

Gerybinė prostatos hiperplazija

Doksazosino taip pat vartojama gerybinės prostatos hiperplazijos (GPH) simptomams lengvinti bei su šia liga susijusiam šlapimo srovės sumažėjimui šalinti. Vaistas tinka GPH sergantiems pacientams, kurių kraujospūdis normalus ar padidėjęs. Nors GPH sergantiems ligoniams vaisto sukelti kraujospūdžio pokyčiai klinikai yra nereikšmingi, hipertenzija ir GPH sergančius žmones galima efektyviai gydyti vienu doksazosinu.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Doksazosino galima gerti iš ryto arba vakare.

Hipertenzija

Bendra doksazosino paros dozė yra 1–16 mg. Ortostatinės hipotenzijos ir sinkopės atsiradimo pavojui mažinti (žr. 4.4 skyrių “Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės”) iš pradžių, t. y. 1 – 2 savaites, rekomenduojama gerti kartą per dieną po 1 mg. Vėliau 1 – 2 savaites kasdien reikia gerti kartą per dieną po 2 mg. Atsižvelgus į tai, ar kraujospūdis sumažėjo pakankamai, paros dozę galima laipsniškai didinti tokiu pat intervalu tol, kol ji taps 4 mg, 8 mg arba 16 mg. Įprastinė paros dozė yra 2 – 4 mg.

Gerybinė prostatos hiperplazija

Ortostatinės hipotenzijos ir sinkopės atsiradimo pavojui sumažinti (žr. 4.4 skyrių “Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės”) iš pradžių, t. y. 1 – 2 savaites, rekomenduojama gerti kartą per dieną po 1 mg. Atsižvelgus į ligonio šlapimo srovės pokyčius ir GPH simptomus, dozę galima didinti tol, kol ji taps 2 mg, vėliau 4 mg arba net 8 mg (didžiausia rekomenduojama dozė). Ją patariama didinti ne dažniau kaip kas 1-2 savaites. Įprastinė rekomenduojama paros dozė yra 2-4 mg. Ją reikia gerti iš karto.

Senyvi pacientai

Rekomenduojama įprastinė suaugusio žmogaus dozė.

Pacientai, sergantys inkstų veiklos sutrikimu

Duomenų, kad vaistas galėtų sunkinti inkstų veiklos sutrikimą, nėra, todėl ligoniams, kurių inkstų veikla sutrikusi, galima vartoti įprastinę doksazosino dozę.

Pacientai, sergantys kepenų veiklos sutrikimu

Žr. 4.4 skyrių “Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės”.

Vaikai

Ar doksazosino vartoti vaikams saugu ir veiksminga, nenustatyta.

4.3 Kontraindikacijos

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos