Temos
Clarinase
Vaistinis preparatas: Clarinase
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Clarinase 10 mg/240 mg pailginto atpalaidavimo tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje pailginto atpalaidavimo tabletėje yra 10 mg loratadino ir 240 mg pseudoefedrino sulfato.

Pagalbinė medžiaga: vienoje tabletėje yra 13,73 mg sacharozės.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Pailginto atpalaidavimo tabletė

Tabletė yra balta ar beveik balta, ovali, abipus išgaubta, dengta, lygi iš abiejų pusių.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Simptominis sezoninės alerginės slogos, lydimos nosies gleivinės užburkimo, gydymas.

Dozavimas ir vartojimo metodas

Suaugusiems bei 12 metų ir vyresniems vaikams

Gerti vieną Clarinase pailginto atpalaidavimo tabletę vieną kartą per parą, užgeriant stikline vandens. Pailginto atpalaidavimo tabletę būtina nuryti iškart visą (jos negalima skaldyti, laužyti ar kramtyti). Pailginto atpalaidavimo tabletę galima vartoti su maistu ar be jo.

Jaunesniems kaip 12 metų vaikams

Negalima vartoti jaunesniems nei 12 metų vaikams, nes vaistinio preparato saugumas ir veiksmingumas jiems dar nenustatytas.

Gydymas turi būti kiek galima trumpesnis; simptomams išnykus, gydymą reikia nutraukti. Rekomenduojama riboti gydymo trukmę iki 10 dienų, nes, nuolat vartojant, pseudoefedrino veiksmingumas gali susilpnėti. Kai viršutinių kvėpavimo takų gleivinės būklė pagerėja, jei reikia, gydymą toliau galima tęsti vien tik loratadinu.

Senyvi žmonės ir pacientai, kurių kepenų ar inkstų veikla sutrikusi

Sudėtinio vaistinio preparato neturėtų vartoti vyresni nei 60 metų žmonės ar pacientai, kurių inkstų ar kepenų funkcija yra sutrikusi (žr. 4.4 skyrių).

4.3 Kontraindikacijos

Padidėjęs jautrumas ar idiosinkrazija bent vienai veikliajai, ar bet kuriai pagalbinei vaistinio preparato medžiagai, arba adrenerginiams vaistiniams preparatams.

Kadangi Clarinase sudėtyje yra pseudoefedrino, vaistinio preparato negalima vartoti pacientams, vartojantiems negrįžtamo poveikio monoamino oksidazę (MAO) slopinančius vaistus ir 2 savaites po gydymo jais, taip pat pacientams, kuriems yra:

- uždarojo kampo glaukoma;

- šlapimo susilaikymas;

- širdies ligos (išeminė širdies liga, širdies ritmo sutrikimas, vyraujant širdies susitraukimo dažnio padidėjimui ar sunki hipertenzija);

- hipertiroidizmas;

- anksčiau buvęs hemoraginis insultas ar jo rizikos veiksniai, galintys padidinti hemoraginio insulto tikimybę. Tai dėl kraujagysles siaurinančių alfa adrenomimetinio pseudoefedrino poveikio, kai kartu vartojami kiti kraujagysles siaurinantys vaistiniai preparatai, tokie kaip bromokriptinas, pergolidas, lizuridas, kabergolinas, ergotaminas, hidroergotaminas ar bet koks kitas geriamasis, ar į nosį vartojamas nosies gleivinės užburkimą mažinantis vaistinis preparatas (fenilpropanolaminas, fenilefrinas, efedrinas, oksimetazolinas, nafazolinas ir kiti).

4.4 Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos