Temos
DEPAKINE CHRONO
Vaistinis preparatas: DEPAKINE CHRONO
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

DEPAKINE CHRONO 300 mg modifikuoto atpalaidavimo tabletės

DEPAKINE CHRONO 500 mg modifikuoto atpalaidavimo tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

DEPAKINE CHRONO 300 mg modifikuoto atpalaidavimo tabletės

Vienoje tabletėje yra 199,8 mg natrio valproato ir 87,0 mg valproinės rūgšties (abi dalys kartu atitinka 300 mg natrio valproato).

DEPAKINE CHRONO 500 mg modifikuoto atpalaidavimo tabletės

Vienoje tabletėje yra 333 mg natrio valproato ir 145 mg valproinės rūgšties (abi dalys kartu atitinka 500 mg natrio valproato).

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Modifikuoto atpalaidavimo tabletė.

Tabletės yra pailgos, balkšvos, dengtos plėvele, abiejose pusėse įspausta vagelė.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Epilepsijos, pasireiškiančios generalizuotais (toniniais-kloniniais, absansais, miokloniniais, atoniniais) ar/ir židininiais priepuoliais, gydymas.

Manijos epizodų, sergant bipoliniu afektiniu sutrikimu, gydymas, kai ličio preparatai yra netoleruojami arba yra jų vartojimo kontraindikacijų. Pasibaigus manijos epizodui, galima apsvarstyti, ar gydymą tęsti pacientams, kurie reagavo į natrio valproatą ir valproinę rūgštį ūmių manijos epizodų metu.

Tam tikrais atvejais DEPAKINE CHRONO gali būti tinkamas vaistinis preparatas vaisingo amžiaus moterims gydyti, tačiau sprendimą vartoti DEPAKINE CHRONO pacientė turi priimti kartu su gydytoju po ypač išsamaus visų svarbiausių veiksnių įvertinimo (žr. 4.4 ir 4.6 skyrius).

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

DEPAKINE CHRONO modifikuoto atpalaidavimo tabletės yra geriamos.

DEPAKINE CHRONO yra vaistinis preparatas, lėtai atpalaiduojanti veikliąją medžiagą DEPAKINE forma, todėl būna mažesnė jo didžiausia koncentracija ir tolygesnė koncentracija plazmoje per parą.

DEPAKINE CHRONO paros dozę galima gerti iš karto arba per du kartus. Tabletę reikia nuryti nekramtytą. Prireikus ją galima dalyti (todėl lengviau skirti tikslią dozę), bet ne kramtyti ar trupinti.

Pasiekus pageidaujamą priepuolių kontrolę, DEPAKINE CHRONO vaistinius preparatus galima keisti ekvivalentiškomis kitų įprastinių ar pailginto atpalaidavimo vaistinių preparatų paros dozėmis (arba atvirkščiai).

Paros dozę reikia nustatyti pagal amžių ir kūno svorį. Vis dėlto reikia atsižvelgti į labai įvairų individualų jautrumą valproatui. Tarp paros dozės, vaistinio preparato koncentracijos serume ir gydomojo poveikio nėra patikimos koreliacijos, todėl iš esmės optimalią dozę reikia parinkti atsižvelgiant į gydomąjį poveikį. Jei nepavyksta pasiekti pageidaujamos priepuolių kontrolės ar įtariama, kad atsirado nepageidaujamas poveikis, galima apsvarstyti, ar klinikinio stebėjimo papildymui nereikia nustatyti valproinės rūgšties kiekį plazmoje. Laikoma, kad gydomoji vaistinio preparato koncentracija yra 40-100 mg/l (300-700 µmol/l).

Epilepsija

Gydymo geriamąja DEPAKINE CHRONO forma pradžia

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos