Temos
EUCARBON herbal
Vaistinis preparatas: EUCARBON herbal
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

EUCARBON herbal tabletės

KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje tabletėje yra 105 mg senų lapų (Sennae folium), 25 mg rabarbarų sausojo ekstrakto (Rhei extractum siccum), 180 mg medžio anglies miltelių.

Pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

VAISTO FORMA

Tabletė.

EUCARBON herbal yra pilkšvai juodos spalvos, cilindro formos, abipus išgaubtos tabletės.

KLINIKINĖ INFORMACIJA

Terapinės indikacijos

Trumpalaikis retkarčiais pasireiškiančio vidurių užkietėjimo mažinimas.

Dozavimas ir vartojimo metodas

Maksimali paros dozė yra 30 mg hidroksiantraceno glikozidų. Tai atitinka 6 EUCARBON herbal tabletes. Skiriant vaisto reikia parinkti mažiausią individualią dozę, padedančią suminkštinti vidurius.

Suaugę ir vyresni nei 12 metų paaugliai bei senyvi pacientai

Po 1-2 tabletes iki trijų kartų per dieną valgio metu arba po jo. Jei norime sukelti stipresnį vidurių skystinamąjį poveikį, vakarinę vaisto dozę galima padidinti ir vartoti 3-4 tabletes, tačiau ne daugiau 6 tablečių per parą. EUCARBON herbal tabletes reikia vartoti užsigeriant daug skysčių.

Vaisto nerekomenduojama vartoti jaunesniems kaip 12 metų vaikams (žr. 4.3 Kontraindikacijos).

Vartojimo trukmė

EUCARBON herbal tablečių be gydytojo priežiūros ilgiau 1-2 savaičių vartoti draudžiama.

Kontraindikacijos

Padidėjęs jautrumas veikliajai arba bet kuriai pagalbinei medžiagai.

Žarnų praeinamumas ir stenozė, atonija, apendicitas, žarnyno uždegimas (pvz., Krono liga, opinis kolitas), neaiškios priežasties sukeltas pilvo skausmas, sunki dehidratacija ir sutrikęs vandens ir elektrolitų balanasas.

Jaunesni kaip 12 metų vaikai.

Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Pacientai, vartojantys širdies glikozidus, antiaritminius vaistus, QT intervalą pailginančius vaistus, diuretikus, adrenokortikosteroidus arba saldyšaknių preparatus, prieš pradėdami vartoti EUCARBON herbal, privalo pasikonsultuoti su gydytoju.

Kaip ir kitų laisvinančių vaistų, senų lapų ir rabarbarų ekstraktų turinčių preparatų negalima vartoti pacientams, negalintiems pasituštinti arba kuriems ūmiai arba nuolat pasireiškė neaiškios priežasties virškinimo trakto simptomai, pvz., pilvo skausmai, pykinimas ir vėmimas, nes tai gali būti žarnų nepraeinamumo požymiai.

Jei liuosuojančių vaistų reikia kasdien, būtina ištirti vidurių užkietėjimo priežastis. Reikia vengti ilgesnį laiką vartoti laisvinančių vaistų.

Senų lapų ir rabarbarų ekstraktų turinčių preparatų vartojant ilgesnį laiką gali sutrikti žarnyno funkcija ir išsivystyti priklausomybė vidurius laisvinantiems vaistams. EUCARBON herbal reikia vartoti tik tais atvejais, kai kitų priemonų (pvz. dietos pokyčiai ar išmatų tūrį didinančios priemonės) nepakanka.

Jei EUCARBON herbal yra skiriamas išmatų nelaikantiems suaugusiems, siekiant išvengti odos kontakto su išmatomis, įklotus reikia keisti kaip galima dažniau.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos