Temos
Flupizen
Vaistinis preparatas: Flupizen
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Flupizen 100 mg kietos kapsulės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Kiekvienoje kietoje kapsulėje yra 100 mg flupirtino maleato.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Kieta kapsulė.

Flupizen 100 mg kietos kapsulės yra baltos, želatininės.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Ūminis arba lėtinis skausmas, pvz.:

- raumenų skausmas, apimantis skeleto ir raumenų sistemą;

- įtampos tipo galvos skausmas;

- naviko sukeltas skausmas;

- dismenorėja;

- skausmas po trauminių ar ortopedinių operacijų ar sužeidimų.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Dozė

Suaugusiems žmonėms

Dozę reikia nustatyti atsižvelgiant į skausmo stiprumą ir paciento jautrumą į ją. Įprasta dozė yra 100 mg flupirtino maleato (atitinka vieną Flupizen kietą kapsulę) 3 - 4 kartus per parą kuo lygesniais intervalais. Jeigu skausmas stiprus, dozę galima didinti iki 200 mg (atitinka dvi Flupizen kietas kapsules) 3 kartus per parą. Negalima viršyti 600 mg paros dozės (atitinka šešias Flupizen kietas kapsules).

Senyviems (( 65 metų) pacientams

Vyresniems nei 65 metų pacientams iš pradžių reikia gerti po 100 mg flupirtino maleato (atitinka vieną Flupizen kietą kapsulę) ryte ir vakare. Atsižvelgiant į skausmo stiprumą ir vaistinio preparato toleravimą, dozę galima didinti.

Pacientams, kurių inkstų funkcija sutrikusi

Pacientams, kuriems yra ženklus inkstų funkcijos sutrikimas arba hipoalbuminemija, negalima viršyti 300 mg flupirtino maleato (atitinka tris Flupizen kietas kapsules) paros dozės. Pacientus, kuriems būtina didesnė dozė, turi atidžiai stebėti gydytojas.

Vartojimo metodas

Reikia nuryti visą kapsulę, užgeriant dideliu kiekiu skysčio (geriausia vandens). Jeigu įmanoma, kapsulę reikėtų gerti viršutinę kūno dalį laikant vertikalioje padėtyje.

Išskirtinėmis aplinkybėmis kietą kapsulę galima atidaryti ir tik jos turinį išgerti arba supilti pro vamzdelį į skrandį.

Kadangi kietų kapsulių turinys yra labai kartus, jį geriant, kartumą patariama nuslopinti tinkamu maistu (pvz., bananais).

Vartojimo trukmė

Vartojimo trukmę nustato gydytojas.

Kadangi flupirtinas metabolizuojamas visų pirma kepenyse (žr. 5.2 skyrių), todėl ilgai šiuo vaistiniu preparatu gydomiems pacientams reikia reguliariai matuoti kepenų fermentų (transaminazių) kiekį ir sekti bet kokį jo pokytį, ypač palyginti su buvusiu prieš pradedant gydyti, kad kuo greičiau būtų galima nustatyti bet kokį pasireiškiantį kepenų pažeidimą.

4.3 Kontraindikacijos

Padidėjęs jautrumas flupirtino maleatui arba bet kuriai pagalbinei Flupizen medžiagai.

Kadangi flupirtino maleatas atpalaiduoja raumenis, myasthenia gravis sergančių pacientų Flupizen gydyti negalima.

Flupizen netinka gydyti pacientų, sergančių kepenų ligomis, ir nuo alkoholio priklausomų asmenų, kadangi flupirtino maleatas metabolizuojamas visų pirma kepenyse ir kadangi kepenų sutrikimas buvo susijęs su gydymu flupirtino maleatu.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos