Temos
Frontin
Vaistinis preparatas: Frontin
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Frontin 0,25 mg tabletės

Frontin 0,5 mg tabletės

Frontin 1 mg tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje tabletėje yra 0,25 mg, 0,5 mg arba 1 mg alprazolamo.

VAISTO FORMA

Tabletės.

Frontin 0,25 mg tabletės yra baltos ar gelsvos spalvos, bekvapės, pailgos, iš abiejų pusių gaubtos, su dalijimo įranta. Vienoje tabletės pusėje išraižyta stilizuota „E”, o kitoje – „311“.

Frontin 0,5 mg tabletės yra šviesiai geltonos spalvos, bekvapės, pailgos, iš abiejų pusių gaubtos, su dalijimo įranta. Vienoje tabletės pusėje išraižyta stilizuota „E”, o kitoje –„312“.

Frontin 1 mg tabletės yra šviesiai rožinės spalvos, bekvapės, pailgos, iš abiejų pusių gaubtos, su dalijimo įranta. Vienoje tabletės pusėje ir išraižyta stilizuota „E”, o kitoje – „313“.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Trumpalaikis vidutinio sunkumo arba sunkaus nerimo ir nerimo, susijusio su depresija, gydymas.

Generalizuotas nerimo sutrikimas.

Trumpalaikis panikos sutrikimo gydymas, kai kitas tinkamesnis vaistinis preparatas neveiksmingas arba jo vartoti negalima.

Dozavimas ir vartojimo metodas

Gydymas turėtų trukti kaip galima trumpiau. Ne ilgesnio kaip 4 savaičių trukmės gydymo pabaigoje ligonį rekomenduojama dar kartą ištirti ir nustatyti ar reikalingas tolesnis gydymas, ypač jeigu pacientui ligos simptomai išnyko. Visas gydymas neturėtų trukti ilgiau kaip 8–12 savaičių, įskaitant ir laipsniško dozės mažinimo laikotarpį.

Tam tikrais atvejais gali prireikti ilgesnio už maksimalią gydymo trukmę gydymo. Tada gydymą galima skirti tik tada, kai paciento būklė yra pakartotinai ištirta ir įvertinta. Gydytojas turėtų žinoti, kad kai vaistinio preparato, kaip ir visų kitų benzodiazepinų, vartojama ilgą laiką, kai kuriems pacientams gali atsirasti priklausomybė nuo šio preparato. Dozė yra nustatoma individualiai, atsižvelgiant į simptomų pobūdį ir paciento reakciją į gydymą. Siekiant išvengti per didelio slopinimo (sedacijos), dozę reikia didinti palaipsniui. Jeigu reikia didinti vaisto dozę, pirmiausia didinama vakare vartojama vaisto dozė.

Nerimas. Gydymo pradžioje rekomenduojama vartoti po 0,25–0,5 mg vaistinio preparato 3 kartus per parą. Vėliau dozę galima palaipsniui didinti. Įprastinė paros dozė yra 0,5–4 mg vaisto. Ji geriama per 2–3 kartus.

Nerimas, susijęs su depresija. Gydymo pradžioje rekomenduojama vartoti po 0,5 mg vaistinio preparato 3 kartus per parą. Vidutinė palaikomoji dozė yra 2,5–3 mg per parą.

Panikos sutrikimas. Gydymo pradžioje rekomenduojama vartoti po 0,5 mg vaistinio preparato 3 kartus per parą. Dozė gali būti koreguojama atsižvelgiant į paciento būklę. Negalima dozės didinti daugiau kaip po 1 mg kas 3–4 dienos. Daugumai pacientų teigiamas poveikis pasiekiamas skiriant 4–6 mg vaistinio preparato paros dozę, kurią jie suvartoja per 3–4 kartus. Kai kuriems pacientams gali reikti skirti labai didelę dozę, net iki 10 mg per parą.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos