Temos
Glepark
Vaistinis preparatas: Glepark
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Glepark 0,088 mg tabletės

Glepark 0,18 mg tabletės

Glepark 0,35 mg tabletės

Glepark 0,7 mg tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje Glepark 0,088 mg tabletėje yra 0,088 mg pramipeksolio (0,125 mg pramipeksolio dihidrochlorido monohidrato pavidalu).

Vienoje Glepark 0,18 mg tabletėje yra 0,18 mg pramipeksolio (0,25 mg pramipeksolio dihidrochlorido monohidrato pavidalu).

Vienoje Glepark 0,35 mg tabletėje yra 0,35 mg pramipeksolio (0,5 mg pramipeksolio dihidrochlorido monohidrato pavidalu).

Vienoje Glepark 0,7 mg tabletėje yra 0,7 mg pramipeksolio (1,0 mg pramipeksolio dihidrochlorido monohidrato pavidalu).

Pastaba:

Literatūroje preparato dozė nurodoma pramipeksolio druskos pavidalu.

Todėl vaisto dozes reikia nurodyti ir kaip pramipeksolio bazės, ir kaip pramipeksolio druskos (toliau nurodoma skliausteliuose).

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Tabletė

0,088 mg: apvalios formos, baltos, plokščios, nuožulniais kraštais tabletės, kurių vienoje pusėje yra įspaustas ženklas „PX“, o kita tabletės pusė - lygi.

0,18 mg: ovalios formos, baltos, plokščios, nuožulniais kraštais, nedengtos tabletės, su laužimo vagele, kurių vienoje tabletės pusėje yra įspausta „PX“, ir „1“ abiejose vagelės pusėse, o kitoje laužimo vagelė. Tabletę galima dalyti į lygias dalis.

0,35 mg: ovalios formos, baltos, plokščios, nuožulniais kraštais, nedengtos tabletės, su laužimo vagele, kurių vienoje tabletės pusėje yra įspausta „PX“, ir „2“ abiejose vagelės pusėse, o kitoje laužimo vagelė. Tabletę galima dalyti į lygias dalis.

0,7 mg: ovalios formos, baltos, plokščios, nuožulniais kraštais, nedengtos tabletės, su laužimo vagele, kurių vienoje tabletės pusėje yra įspausta „PX“, ir „3“ abiejose vagelės pusėse, o kitoje laužimo vagelė. Tabletę galima dalyti į lygias dalis.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

Terapinės indikacijos

Simptominis idiopatinės Parkinsono ligos gydymas vienu Glepark (be levodopos) arba kartu su levodopa, t.y. ligos eigoje, įskaitant ir vėlyvąsias ligos stadijas, kai levodopos terapinis poveikis silpnėja arba kinta ir svyruoja („dozės pabaigos“ ar „įjungimo-išjungimo“ svyravimai).

Dozavimas ir vartojimo metodas

Parkinsono liga

Tabletes reikia vartoti per burną, jas reikia nuryti užgeriant vandeniu valgio metu arba nevalgius. Paros dozė padalijama į tris lygias dalis ir išgeriama per 3 kartus.

Pradinis gydymas:

Dozę būtina didinti palaipsniui, gydymą reikia pradėti nuo 0,264 mg pramipeksolio (0,375 mg pramipeksolio druskos) dozės per parą, po to dozę didinti kas 5 - 7 paras. Pacientams, kuriems netoleruojamo nepageidaujamo poveikio nepasireiškia, dozę reikia palaipsniui didinti tol, kol terapinis poveikis tampa didžiausias.

Pramipeksolio dozės didinimo grafikas

*

*Savaitės

*Pramipeksolio dozė

(mg )

*Bendra

pramipeksolio

paros dozė (mg)

*Pramipeksolio druskos dozė

(mg)

*Bendra pramipeksolio

druskos paros

dozė (mg)

*

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos