Temos
Gripex
Vaistinis preparatas: Gripex
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Gripex dengtos tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje tabletėje yra 325 mg paracetamolio, 30 mg pseudoefedrino hidrochlorido ir 10 mg dekstrometorfano hidrobromido.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Dengta tabletė.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Gripex laikinai numalšina peršalimo arba gripo požymius, taip pat silpną ir vidutinio stiprumo skausmą (gerklės, galvos, raumenų), sumažina karščiavimą, nosies ir veido priedinių ančių gleivinės paburkimą, slogą, slopina kosulį.

Kiekvienoje tabletėje yra trys veikliosios medžiagos, jos saugios ir veiksmingos. Skausmą malšinantis ir temperatūrą mažinantis paracetamolis malšina nestiprų ir vidutinio stiprumo skausmą, galvos skausmą ir mažina karščiavimą. Kosulį slopinantis dekstrometorfanas mažina dėl gerklės ir bronchų dirginimo atsirandantį kosulį. Visi šie simptomai esti peršalus.

Dozavimas ir vartojimo metodas

Suaugusiesiems ir vyresniems negu 12 metų vaikams: po 2 tabletes 3-4 kartus per parą. Per parą galima išgerti ne daugiau kaip 8 tabletes.

6-12 metų vaikams: po vieną tabletę 3-4 per parą, bet ne daugiau kaip 4 tabletes per parą.

4.3 Kontraindikacijos

Šio vaisto negalima vartoti, jei anksčiau buvo padidėjęs jautrumas bet kuriai vaisto sudėtyje esančiai medžiagai arba kitiems vaistams, kurių sudėtyje yra paracetamolio, dekstrametorfano arba pseudoefedrino. Sunkus inkstų ar kepenų funkcijos nepakankamumas. Smarkiai padidėjęs kraujospūdis. Sunki širdies vainikinių kraujagyslių liga. Chroninis alkoholizmas. Negalima vartoti kartu su monoaminooksidazės inhibitoriais (MAOI) arba anksčiau negu 2 savaites baigus jų vartojimą. Negalima skirti vaikams iki 6 metų amžiaus.

4.4 Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Esant sutrikusiai kepenų funkcijai, sergant alkoholizmu, sutrikus mitybai yra didesnis kepenų toksinio pažeidimo pavojus. Atsargiau reikia vartoti pacientams, kuriems nustatytas inkstų ar kepenų funkcijos nepakankamumas, nežymiai arba vidutiniškai padidėjęs kraujospūdis, širdies vainikinių arterijų ligos, aritmijos, sergantiesiems astma, plaučių emfizema, lėtiniu bronchitu, glaukoma, diabetu, hipertireoze, esant prostatos hipertrofijai. Gydantis šiuo vaistu, nepatartina vartoti alkoholio. Jeigu ligos požymiai neišnyko per 7 dienas, karščiuojama ilgiau kaip 3 dienas, reikia kreiptis į gydytoją.

4.5 Sąveika su kitais vaistiniais preparatais ir kitokia sąveika

Gripex negalima vartoti su kitais vaistais, kurių sudėtyje yra paracetamolio, dekstrometorfano, pseudoefedrino ar kitų simpatomimetikų. Negalima vartoti kartu su MAOI arba anksčiau negu 2 savaites baigus jų vartojimą.

Gripex gali turėti įtakos kitų vaistų veikimui:

- kraujo krešumą mažinančių vaistų (įskaitant varfarino, kumarino) - sustiprina jų poveikį;

- kraujospūdį mažinančių vaistų - silpnina jų poveikį;

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos