Temos
Halcion
Vaistinis preparatas: Halcion
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Halcion 250 mikrogramų tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Halcion 250 mikrogramų tabletėje yra 250 mikrogramų triazolamo.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Tabletės.

Mėlynos tabletės.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Tranzitorinės ir trumpalaikės nemigos gydymas.

Ilgalaikės nemigos gydymas – kaip pagalbinis vaistas trumpalaikiam vartojimui kai kuriems pacientams.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Kad palankus poveikis būtų maksimalus ir nepasireikštų reikšmingų nepageidaujamų poveikių, Halcion reikia dozuoti individualiai. Daugumai suaugusiųjų rekomenduojama dozė – 250 mikrogramų prieš miegą, tačiau kai kuriems gali pakakti 125 mikrogramų. 500 mikrogramų skiriama tik tais atvejais, kai mažesnės dozės neveiksmingos.

Rekomenduojamas dozių diapazonas senyviems ir (arba) nusilpusiems pacientams – 125250 mikrogramų. Pradinė dozė jiems turėtų būti 125 mikrogramai. Skiriama minimali veiksminga dozė (kaip ir visų kitų vaistų).

4.3 Kontraindikacijos

Padidėjęs jautrumas benzodiazepinams arba bet kuriai pagalbinei vaistinio preparato medžiagai.

4.4 Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Pacientams, kurių kepenų funkcija sutrikusi, taip pat sergantiems sunkiu kvėpavimo funkcijos nepakankamumu arba miego apnėja, šis vaistinis preparatas skiriamas atsargiai. Retais atvejais gauta pranešimų apie kvėpavimo slopinimo ir apnėjos atvejus pacientams, kurių kvėpavimo funkcija sutrikusi.

Nenustatyta, ar saugu ir veiksminga vartoti triazolamą vaikams ir jaunuoliams iki 18 metų.

Kad būtų mažesnis per didelės sedacijos, galvos svaigimo ir koordinacijos sutrikimų pavojus, rekomenduojama pradinė dozė senyviems ir (arba) nusilpusiems pacientams yra 125 mikrogramai (kitiems suaugusiems žmonėms – 250 mikrogramų) (žr. 4.2 skyrių).

Gydytojas turėtų perspėti pacientą, kad negertų Halcion tada, kai nebus galimybės miegoti visą naktį (kol organizme vaisto neliks), t. y., jeigu reikės būti budriam anksčiau, kadangi tokiais atvejais yra buvę amnezijos epizodų. Pavyzdžiui, triazolamo nereikėtų gerti prieš trumpesnę kaip 78 val. naktinę kelionę lėktuvu.

Tikimybė, kad rekomenduojamomis dozėmis trumpai vartojamas Halcion sukels priklausomumą, yra maža. Priklausomumo pavojus padidėja šį vaistinį preparatą (kaip ir kitus benzodiazepinus) vartojant didesnėmis dozėmis ir ilgai. Šis pavojus yra dar didesnis asmenims, kurie piktnaudžiauja ar anksčiau piktnaudžiavo alkoholiu, vaistais arba narkotikais.

Buvo atvejų, kai pacientams, staiga nutraukusiems ilgalaikį kasdienį Halcion vartojimą, pasireiškė nutraukimo simptomų, įskaitant traukulius.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos