Temos
HALOPERIDOL-RICHTER
Vaistinis preparatas: HALOPERIDOL-RICHTER
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

HALOPERIDOL – RICHTER 1,5 mg tabletės



2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje tabletėje yra 1,5 mg haloperidolio.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Tabletė.

Tabletės yra bekvapės, baltos arba beveik baltos, plokščios, apvalios, vienoje jų pusėje yra laužimo linijos žymė. Tabletės skersmuo – apie 9 mm.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

Terapinės indikacijos

Psichozių ir psichozinių būsenų: kliedesių ir haliucinacijų, sergant ūmine ir lėtine šizofrenija, paranoidinių sutrikimų bei manijos gydymas.

Psichomotorinės ažitacijos, nerimastingumo, agresyvaus ar pavojingai impulsyvaus elgesio trumpalaikis papildomas gydymas.

Hiperkinezijų sergant Huntingtono chorėja, Gilles de la Tourette sindromu, stipraus tiko, žagsulio (jei kitos priemonės nepadeda) metu gydymas.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Pateikiamos tik orientacinės dozės, kurias būtina patikslinti atsižvelgiant į paciento reakciją. Dozė paprastai palaipsniui didinama ūmios fazės metu ir palaipsniui mažinama iki minimalios efektyvios palaikomosios dozės.

Ūminėms psichozinėms būsenoms - šizofrenijai ir kitoms psichozėms, manijai gydyti, taip pat trumpalaikiam papildomam gydymui, kai esti psichomotorinis sujaudinimas, nerimastingumas, agresyvus ar pavojingai impulsyvus elgesys.

2,25–18 mg paros dozę rekomenduojama dalyti į tris dalis (3 kartus po ½ - 4 tabletes). Atsparios šizofrenijos atveju gali prireikti skirti iki 30 mg per parą.

Lėtinė psichozė

Dozė individuali. Paprastai 2,25 - 9 mg paros dozę rekomenduojama dalyti į tris dalis (3 kartus po ½ - 2 tabletės). Atsižvelgiant į paciento reakciją, dozę galima didinti iki 18 mg per parą (3 kartus po 4 tabletės).

Psichozės alkoholinės abstinencijos metu skiriama geriamoji 1,5 - 3 mg dozė (2 kartus po ½tabletės), kuri dalijama į 2 dalis. Šią dozę, atsižvelgiant į terapinį efektą ir esant normaliai kepenų funkcijai, galima didinti iki 4,5-9 mg (3 kartus po 1-2 tabletes) per parą; dozė dalijama į tris dalis.

Hiperkinezija

Skiriamos gerti mažos dozės, kurios palaipsniui didinamos iki 1,5 mg (2 kartus po ½ tabletės) dozės.

Senyvi pacientai

Pradinė dozė nustatoma atsargiai. Senyviems (ar nusilpusiems) pacientams pakanka 1,5 mg paros dozės (2 kartus po ½ tabletės). Paprastai gydymą reikia pradėti doze, dvigubai mažesne už vidutinę suaugusiųjų dozę, bet kepenų nepakankamumo atveju dozę reikia skirti mažesnę.

4.3 Kontraindikacijos

Padidėjęs jautrumas veikliajai arba bet kuriai pagalbinei medžiagai. Koma. Stiprus CNS slopinimas, sukeltas alkoholio ar kitų vaistų. Parkinsono liga. Bazinių ganglijų pažeidimas. Feochromocitoma. Haloperidolio tablečių vaikams vartoti draudžiama.

4.4 Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos