Temos
HYPOTHIAZID
Vaistinis preparatas: HYPOTHIAZID
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

HYPOTHIAZID 25 mg tabletės

HYPOTHIAZID 100 mg tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

HYPOTHIAZID 25 mg tabletėje yra 25 mg hidrochlorotiazido.

HYPOTHIAZID 100 mg tabletėje yra 100 mg hidrochlorotiazido.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Tabletės.

25 mg tabletės yra baltos, apvalios, vienoje jų pusėje yra įspausta vagelė, o kitoje pusėje įspausta didžioji raidė „H“.

100 mg tabletės yra baltos, apvalios, vienoje jų pusėje yra įspausta vagelė, o kitoje pusėje įspausta didžioji raidė „H“.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Edemų, kurias sukėlė stazinis širdies nepakankamumas, kortikosteroidų ar estrogenų vartojimas, su ascitu susijusi kepenų cirozė arba inkstų veiklos sutrikimas (pvz., nefrozinis sindromas, ūminis glomerulonefritas, lėtinis inkstų nepakankamumas), šalinimas.

Arterinės hipertenzijos gydymas (lengvesnę ligą galima gydyti vien hidrochlorotiazidu, sunkesnę – hidrochlorotiazidu kartu su kitais antihipertenziniais preparatais).

Nefrogeninio necukrinio diabeto sukeltos poliurijos mažinimas.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Dozę reikia parinkti individualiai. Reikia parinkti mažiausią veiksmingą dozę ir atidžiai stebėti pacientą.

Vartojant preparatą padidėja kalio ir magnio išsiskyrimas iš organizmo (K<3,0 mmol/l), todėl gali tekti vartoti kalio ir magnio preparatų. Ypač atsargiai šiuo vaistiniu preparatu reikia gydyti pacientus, kurie serga širdies nepakankamumu, kurių kepenų veikla sutrikusi arba kurie vartoja širdį veikiančių glikozidų. HYPOTHIAZID tabletes reikia gerti po valgio.

Suaugę žmonės

Edemai šalinti pradžioje rekomenduojama vartoti 2550 mg dozę kartą per parą. Priklausomai nuo organizmo reakcijos į vaistinį preparatą, dozę reikia mažinti iki mažiausios veiksmingos. Didžiausia paros dozė ( 100 mg.

Hipertenzijai gydyti rekomenduojama vartoti 25 mg dozę kartą per parą (monoterapija arba kartu su kitais antihipertenziniais preparatais). Kai kuriems pacientams pradžioje pakanka 12,5 mg paros dozės (monoterapija arba kartu su kitais antihipertenziniais preparatais). Reikia parinkti mažiausią veiksmingą dozę, bet neviršyti 50 mg dozės per parą. Jei HYPOTHIAZID vartojamas kartu su kitokiais antihipertenziniais preparatais, gali tekti mažinti pastarųjų vaistinių preparatų dozę, kad būtų galima išvengti staigaus kraujospūdžio sumažėjimo.

Kraujospūdį mažinantis poveikis pasireiškia po 34 gydymo dienų, tačiau optimaliam poveikiui pasireikšti gali prireikti 34 savaičių. Kraujospūdį mažinantis poveikis išlieka ne ilgiau kaip savaitę, pabaigus vaistinio preparato vartojimą.

Necukriniam nefrogeniniam diabetui gydyti patariama vartoti po 25100 mg 1 arba 2 kartus per parą.

Kūdikiai ir vaikai

Dozę parinkti pagal kūno svorį.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos