Temos
Ketanov
Vaistinis preparatas: Ketanov
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Ketanov 30mg/ml injekcinis tirpalas

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

1 ml ampulėje yra 30 mg ketorolako trometamino.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Injekcinis tirpalas.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Ketanov trumpai malšinamas ūminis vidutinio stiprumo ar stiprus skausmas. Gydymas Ketanovu turi būti pradedamas ligoninėje. Maksimali gydymo trukmė yra 5 dienos.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Ketanovo tirpalo švirkščiama tik į raumenis.

Pradžioje jo reikia suleisti 10 mg, vėliau prireikus - 10 - 30 mg kas 4 - 6 valandas. Skausmas malšinamas mažiausia veiksminga šio preparato doze. Didžiausia ketanovo dienos dozė suaugusiems žmonėms, kurie sveria ne mažiau kaip 50 kg ir kurių inkstų funkcija normali, turi būti 90 mg. Sveriantiems mažiau kaip 50 kg žmonėms ir ligoniams, kurių inkstų funkcija pažeista, bei senyviems pacientams didžiausia dienos dozė neturi viršyti 60 mg.

Nepageidaujamas poveikis gali sumažėti, vartojant mažiausią veiksmingą vaisto dozę trumpiausią laiką, būtiną simptomų kontrolei (žr. 4.4 skyrių).

Gydyti ketanovu galima ne ilgiau kaip 5 dienas, kitaip nepageidaujamas poveikis gali pasireikšti dažniau ir būti sunkesnis. Jeigu vietoj parenteraliniu būdu vartoto ketorolako pradedama gerti šio preparato tablečių, tai bendra visų šio medikamento formų dienos dozė suaugusiems žmonėms turi būti ne didesnė kaip 90 mg, o senyviems pacientams bei ligoniams, kurių inkstų funkcija pažeista arba kurie sveria mažiau kaip 50 kg, šio preparato dienos dozė turi būti 60 mg.

4.3 Kontraindikacijos

Ketanovo vartoti negalima, jeigu yra bronchų astma, hipovolemija (atsiradusi dėl bet kokios priežasties), dehidratacija, pacientui buvo pepsinė opa ar kraujo krešėjimo sutrikimas, alergija ketorolako trometaminui arba kitokiems nesteroidiniams vaistams nuo uždegimo, aspirino ir kitokių prostaglandinų sintezės inhibitorių sukelta alerginė reakcija (kai kuriems pacientams ji būna sunki, panaši (anafilaksinę), visiškas arba dalinis nosies polipų sindromas, angioedema, bronchų spazmas, vidutinio sunkumo bei stiprus inkstų funkcijos pažeidimas, virškinimo trakto kraujavimas bei kraujavimas į smegenis (arba įtariama, kad jis yra), didelis hemoragijos pavojus arba dalinė hemostazė.

Ketanovo draudžiama vartoti kartu su ličio druskų preparatais, kitais nesteroidiniais vaistais nuo uždegimo, pentoksifilinu, probenecidu, antikoaguliantais. Šiuo medikamentu negalima gydyti moterų nėštumo, gimdymo ir žindymo laikotarpiu bei jaunesnių kaip 16 metų pacientų.

Praeityje pasireiškė kraujavimas iš virškinimo trakto arba nustatytas virškinimo trakto prakiurimas.

Ūminė arba praeityje buvusi pepsinė opa ar kraujavimas (du ar daugiau atskiri išopėjimo ar kraujavimo epizodai).

Trečias nėštumo trimestras.

Sunkus širdies nepakankamumas

4.4 Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos