Temos
Ketolgan
Vaistinis preparatas: Ketolgan
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Ketolgan 30 mg/ml injekcinis tirpalas

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Viename Ketolgan tirpalo mililitre yra 30 mg ketorolako trometamino.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Injekcinis tirpalas.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Po operacijos atsiradusio vidutinio ar stipraus ūminio skausmo trumpalaikis malšinimas.

Vaisto vartoti galima tik ligoninėse. Didžiausia vartojimo trukmė ne ilgiau kaip 2 paros.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Ketorolako tirpalo švirkščiama į raumenis arba visa dozė iš karto į veną. Vienkartinę dozę į veną reikia leisti kiek galima lėčiau, t.y. ne greičiau kaip per 15 sek. Preparato vartoti epiduraliai arba intratekaliai (į nugaros smegenų skystį) draudžiama.

Į raumenis ar veną suleistas ketorolako tirpalas sukelia analgezinį poveikį, kuris prasideda maždaug tokiu pat metu, t.y. po 30 minučių. Stipriausias skausmo malšinimas pasireiškia po 1  2 valandų, vidutinė poveikio trukmė yra 4 - 6 valandos.

Preparato dozę reikia parinkti atsižvelgus į skausmo stiprumą ir ligonio reakciją į vaistinį preparatą.

Leisti ketorolako tirpalo į raumenis arba veną kelis kartus per parą galima ne ilgiau kaip 2 paras. Ilgesnis vartojimas didina nepageidaujamo medikamento poveikio galimybę, be to, ilgesnio parenterinio vartojimo patyrimas nepakankamas, kadangi dauguma pacientų šiuo laikotarpiu pradeda vaisto gerti arba jo vartojimą nutraukia, nes skausmo malšinti nebereikia.

Nepageidaujamas poveikis gali sumažėti, vartojant mažiausią veiksmingą vaisto dozę trumpiausią laiką, būtiną simptomų kontrolei (žr. 4.4 skyrių).

Dozės suaugusiems žmonėms

Pradinė rekomenduojama ketorolako dozė yra 10 mg, vėliau, jei reikia, švirkščiama po 10  30 mg kas 4  6 valandas.

Pooperacinio laikotarpio pradžioje prireikus medikamento galima vartoti kas 2 valandas. Būtina vartoti mažiausią veiksmingą dozę.

Paros dozė

Paros dozė suaugusiems jaunesniems ligoniams yra 90 mg, senyvo amžiaus žmonėms bei pacientams, kurių inkstų veikla susilpnėjusi arba kurie sveria mažiau kaip 50 kg, paros dozė turi būti ne didesnė kaip 60 mg.

Medikamento 2 paras.

Ligoniams, sveriantiems mažiau kaip 50 kg, dozę reikia mažinti.

Ankstyvu pooperaciniu laikotarpiu, jei skausmas būna labai stiprus, ketorolako tirpalo galima vartoti kartu su opioidiniais analgetikais, pvz., morfinu arba petidinu. Toks medikamentų derinys geriau malšina skausmą.

Ketorolakas nesijungia prie opioidinių receptorių, todėl nesukelia opioidiniams analgetikams būdingo kvėpavimo slopinimo arba raminamojo poveikio. Opioidinių analgetikų ir ketorolako tirpalo derinio injekuojant į raumenis ar veną, paprastai pakanka mažesnės narkotikų paros dozės, tačiau reikia numatyti nepageidaujamo opioidinių analgetikų poveikio galimybę, ypač tuo atveju, jei chirurginė operacija atliekama dienos stacionare.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos