Temos
Ketonal forte
Vaistinis preparatas: Ketonal forte
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA



1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Ketonal forte 100 mg plėvele dengtos tabletės

2. KIEKYBINĖ IR KOKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje plėvele dengtoje tabletėje yra 100 mg ketoprofeno.

Pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Plėvele dengtos tabletės.

Tabletės yra šviesiai mėlynos, abipus išgaubtos, dengtos plėvele.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Lėtinių uždegiminių sąnarių ligų, pvz., reumatoidinio artrito, ankilozinio spondilito, osteoartrito, simptominis gydymas.

Pirminės dismenorėjos gydymas.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Jeigu nepaskirta kitaip, suaugusiems žmonėms rekomenduojama paros dozė yra 100 – 200 mg ketoprofeno. Mažesnio svorio ar išsekusiems pacientams iš pradžių rekomenduojama vartoti mažesnę dozę. Didžiausia ketoprofeno paros dozė – 200 mg. Ją reikia vartoti trumpai.

Nepageidaujamas poveikis gali sumažėti, vartojant mažiausią veiksmingą vaisto dozę trumpiausią laiką, būtiną simptomų kontrolei (žr. 4.4 skyrių).

Prieš pradedant gydymą 200 mg paros doze reikia rūpestingai apsvarstyti naudos ir rizikos santykį ir didesnės dozės rekomenduojama nevartoti (be to, žr. 4.4 skyrių).

Inkstų veiklos sutrikimas

Atsižvelgiant į inkstų veiklos sutrikimo laipsnį paros dozę rekomenduojama mažinti 33 – 50 %.

Kepenų veiklos sutrikimas

Jei sutrikusi kepenų veikla ir albuminų koncentracija serume mažesnė negu 3,5 g/100 ml, gydymo pradžioje reikia vartoti ne didesnę kaip 100 mg paros dozę, kadangi hipoalbuminemijos atveju kraujyje gali padidėti laisvo aktyvaus ketoprofeno koncentracija. Vėliau dozę galima didinti atsižvelgiant į vaisto toleravimą bei laisvo medikamento kiekį kraujyje.

Senyvi pacientai

Vartojant NVNU senyviems pacientams, dažniau atsiranda šalutinių reakcijų, ypač kraujavimas iš virškinimo trakto arba jo prakiurimas, kurie gali būti mirtini.

Senyviems pacientams gali būti susilpnėjusi inkstų veikla, bet kreatinino klirensas ir /ar šlapalo kiekis kraujyje reikšmingai nepakitęs. Vadinasi, vyresniems negu 75 metų pacientams iš pradžių rekomenduojama vartoti mažesnę dozę.

Vaikai / paaugliai

Kadangi nepakanka patirties, jaunesniems negu 15 metų pacientams medikamento vartoti nerekomenduojama.

Ketonal reikia nuryti valgio metu, užgeriant 100 ml vandens arba pieno. Virškinimo trakto pažeidimo rizikai sumažinti kartu su Ketonal galima skirti antacidinių vaistų.

4.3 Kontraindikacijos

Ketonal forte 100 mg plėvele dengtų tablečių vartoti draudžiama, jeigu:

yra padidėjęs jautrumas ketoprofenui ir preparato sudėtyje esančioms pagalbinėms medžiagoms, salicilatams bei kitiems nesteroidiniams antireumatiniams vaistams;

ankstesnio gydymo nesteroidiniais vaistais nuo uždegimo (NVNU) metu kraujavo iš virškinimo trakto arba jis buvo prakiuręs;

yra arba anksčiau kartojosi virškinimo sutrikimas, aktyvi pepsinė opa ar kraujavimas iš virškinimo trakto (t. y. buvo du arba daugiau patvirtintų atskirų išopėjimo ar kraujavimo epizodų);

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos