Temos
EMOX
Vaistinis preparatas: EMOX
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

EMOX 100 mg/g gelis

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

1 grame gelio yra 100 mg naprokseno.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Odos gelis. Jo galima vartoti tik iš išorės.

Medikamentas yra želatininės konsistencijos, homogeniškas, baltas, be mechaninių priemaišų, kvepia mentoliu.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Preparatas tinka sąnarių ir raumenų reumatoidinio artrito bei kitokių degeneracinių sąnarių ligų sukeltam skausmui bei uždegimui slopinti.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Dozė priklauso nuo pažeistos srities dydžio.

Jei ligonis serga reumatoidiniu artritu ar kitokia sąnarių degeneracine liga, 3-4 kartus per dieną nedideliu kiekiu gelio patepti skaudamą vietą ir švelniai patrinti.

Reumatoidinį artritą, osteoartritą ar kitokią sąnarių degeneracinę ligą reikia gydyti 2 – 4 savaites.

Kadangi per vyresniojo amžiaus žmonių odą naprokseno prasiskverbia mažiau, todėl jiems reikėtų vartoti didesnę dozę.

EMOX 100 mg/g gelio dozę vyresniems nei 3 metų vaikams koreguoti nebūtina. Ar jaunesniems negu 3 metų vaikams naprokseno vartoti saugu ir efektyvu, nežinoma.

4.3 Kontraindikacijos

Jei ligonio jautrumas naproksenui, kitokiems nesteroidiniams vaistams nuo uždegimo, salicilatams arba kitoms gelio sudėtyje esančioms medžiagoms yra padidėjęs, EMOX 100 mg/g gelio vartoti draudžiama. Be to, jo negalima vartoti pacientams, kurių oda šlapiuoja arba kuriems yra epitelio pažeidimų, žaizdų, odos infekcijos sukelta liga. Preparatas netinka nėščioms moterims, žindyvėm bei jaunesniems nei 3 metų vaikams.

4.4 Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Gelio galima vartoti tik iš išorės. Reikia saugotis, kad preparato nepatektų į akis bei ant gleivinės. Taip atsitikus, gelį reikia nuvalyti, likučius nuplauti dideliu vandens kiekiu.

Jei pasireiškė alerginė reakcija (skruostų ir akių vokų patinimas, išbėrimas, bronchų spazmas, kurio metu kartais sumažėja kraujo spaudimas), reikia nutraukti gydymą ir kreiptis į gydytoją. Tikro alerginio arba farmakologinės idiosinkrazijos tipo anafilaktoidinė reakcija į naprokseną paprastai (tačiau ne visada) prasideda pacientams, kuriems ir anksčiau buvo pasireiškusi tokia reakcija.

Naprokseno ilgai vartoti nepatariama. Geliu negalima tepti didelio odos ploto, pateptą odą tvarstyti sandarinamuoju tvarsčiu.

Nėščios moterys dėl naprokseno gelio vartojimo turi pasitarti su gydytoju.

Alkoholis didina toksinį bei uždegimą mažinantį medikamento poveikį.

EMOX 100 mg/g geliu ilgai tepant didelį odos plotą, gali pasireikšti sisteminis nepageidaujamas poveikis, todėl ligoniams, sergantiems inkstų arba kepenų funkcijos nepakankamumu, pepsine opa arba hemoraginė diateze, reikėtų šio vaisto dozavimą riboti.

Jei pacientas, ypač mažametis, prarijo daug EMOX 100 mg/g gelio, reikia sukelti vėmimą ar išplauti skrandį ir taikyti kitokias įprastines pagalbos priemones.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos