Temos
Ksantinolio nikotinatas L
Vaistinis preparatas: Ksantinolio nikotinatas L
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Ksantinolio nikotinatas L 150 mg tabletės

2. KIEKYBINĖ IR KOKYBINĖ SUDĖTIS

1 tabletėje yra 150 mg ksantinolio nikotinato.

Pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. VAISTO FORMA

Tabletės.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Lėtinis periferinės kraujotakos sutrikimas (pvz., protarpinis šlubavimas, Reino liga ir kt.).

Lėtinis galvos smegenų, ausų ir akių kraujotakos sutrikimas.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Gydymo pradžioje reikėtų gerti tris kartus per dieną po 150 mg, vėliau prireikus vienkartinę dozę galima didinti ir vartoti 300 – 600 mg. Būklei pagerėjus, dozę galima mažinti: gerti du – tris kartus per dieną po 150 mg. Paprastai medikamento būtina vartoti ne trumpiau kaip 2 mėnesius.

Tabletes reikia gerti po valgio, jų kramtyti negalima.

Vienoje šio vaisto tabletėje yra 15,7 mg laktozės monohidrato. Vartojant pagal dozavimo rekomendacijas, iš kiekvienos dozės pasisavinama ne daugiau kaip 59,66 mg (jei vienkartinė dozė – 600 mg) grynos laktozės.

4.3 Kontraindikacijos

Vaisto vartoti draudžiama, jei yra ūmus miokardo infarktas, III arba IV hipertoninės ligos stadija, ūminis kraujavimas, II arba III laipsnio širdies nepakankamumas, dviburio širdies vožtuvo stenozė, dėl kurios mažajame kraujotakos rate atsiranda kraujo sąstovis. Preparato negalima vartoti kartu su rusmenės preparatais, nes gali atsirasti bradikardija ir sutrikti širdies ritmas. Vartojant medikamento, rekomenduojama daryti elektrokardiogramą.

Kadangi vaisto sudėtyje yra laktozės (vienoje tabletėje yra 15,7 mg laktozės monohidrato), jo netinka vartoti žmonėms, kurių virškinimo sistema išskiria per mažai fermento laktazės arba ji yra nepakankamai aktyvi, jei yra gliukozės arba galaktozės blogos rezorbcijos sindromas arba pasireiškia galaktozemija.

4.4 Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Jei ligonis serga kepenų liga, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opa, podagra, vartojant medikamento, būtina sekti kraujo sudėtį.

4.5 Sąveika su kitais vaistiniais preparatais ir kitokia sąveika

Ksantinolio nikotinatas stiprina hipotenzinių vaistų poveikį, todėl pastarųjų preparatų vartojantiems ligoniams medikamento reikia vartoti labai atsargiai (būtina reguliariai matuoti kraujo spaudimą). Preparatas slopina cukraus kiekį kraujyje mažinančių vaistų veikimą, gali stiprinti antikoaguliantų poveikį. Jo negalima vartoti kartu su strofantinu.

4.6 Nėštumo ir žindymo laikotarpis

Pagal saugumą nėštumo ir žindymo laikotarpiu ksantinolio nikotinatas priklauso C kategorijos vaistų grupei. Duomenų apie medikamento poveikį vaisiui nėra, todėl nėštumo metu preparato galima vartoti tik gydytojo nurodymu ir tik tuo atveju, jei laukiama nauda yra didesnė už galimą žalą.

4.7 Poveikis gebėjimui vairuoti ir valdyti mechanizmus

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos