Temos
Lacidipine Teva
Vaistinis preparatas: Lacidipine Teva
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Lacidipine Teva 4 mg plėvele dengtos tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje plėvele dengtoje tabletėje yra 4 mg lacidipino.

Pagalbinė medžiaga:

Vienoje 4 mg tabletėje yra 400 mg bevandenės laktozės.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Plėvele dengta tabletė

Tabletės yra baltos, abipus išgaubtos, ovalios, dengtos plėvele su įspaudais „4“ ir LC“ bei laužimo vagele tarp jų vienoje pusėje, kita pusė lygi. Tabletę galima padalyti į dvi lygias dalis.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Arterinės hipertenzijos monoterapija arba gydymas kartu su kitais antihipertenziniais preparatais, įskaitant beta adrenoreceptorių blokatorius, diuretikus ir angiotenziną konvertuojančio fermento (AKF) inhibitorius.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Vartojamas per burną.

Suaugusieji

Gydant hipertenziją, dozę reikia nustatyti atsižvelgiant į paciento būklės sunkumą ir individualią reakciją į vaistinį preparatą.

Iš pradžių rekomenduojama gerti 2 mg lacidipino vieną kartą per parą. Praėjus pakankamai laiko, per kurį pasireiškia visiškas farmakologinis poveikis, dozę galima didinti iki 4 mg (prireikus – iki 6 mg) per parą. Paprastai to daryti anksčiau kaip po 34 savaičių nereikia. Didesnės kaip 6 mg paros dozės reikšmingesnis poveikis neįrodytas.

Lacidipine Teva reikia gerti kasdien tokiu pačiu paros metu, geriau ryte.

Pacientai, kurių kepenų funkcija sutrikusi

Šios grupės pacientų gydymui pradinė dozė yra 2 mg.

Lacidipinas metabolizuojamas kepenyse, todėl pacientų, kurių kepenų funkcija sutrikusi, organizme biologinis Lacidipine Teva prieinamumas gali padidėti ir sustiprėti kraujospūdį mažinantis poveikis. Tokius pacientus gydymo metu reikia atidžiai stebėti, sunkiais atvejais gali prireikti mažinti dozę.

Pacientai, kurių inkstų funkcija susilpnėjusi

Kadangi Lacidipine Teva pro inkstus neišsiskiria, pacientams, sergantiems inkstų ligomis, vaistinio preparato dozės keisti nereikia.

Vaikai ir paaugliai

Patyrimo apie lacidipino vartojimo vaikams gydyti saugumą ir veiksmingumą nėra, todėl nerekomenduojama jo vartoti jaunesniems kaip18 metų vaikams ir paaugliams.

Senyvi pacientai

Preparato dozės keisti nereikia.

4.3 Kontraindikacijos

Padidėjęs jautrumas veikliajai arba bet kuriai pagalbinei medžiagai. Pacientus, kuriems buvo alerginė reakcija kitiems dihidropiridinams, dėl teorinės kryžminio reaktyvumo rizikos lacidipinu galima gydyti tik laikantis didelio atsargumo.

Nustatyta, kad dihidropiridinai pacientams, kuriems nustatyta aortos stenozė, sumažina kraujotaką vainikinėse širdies kraujagyslėse; tokiems pacientams vartoti lacidipino draudžiama.

4.4 Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos