Temos
Diane
Vaistinis preparatas: Diane
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Diane 2000 mikrogramų / 35 mikrogramai dengtos tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

1 tabletėje yra 2000 mikrogramų ciproterono acetato ir 35 mikrogramai etinilestradiolio.

Pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Dengta tabletė.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Nuo androgenų priklausomoms moterų ligoms gydyti: spuogams, ypač ryškiems, susijusiems su seborėja, uždegimu, mazgų susidarymu (acne papulopustulosa, acne nodulocystica), taip pat androgeninei alopecijai ir nedidelio laipsnio hirsutizmui.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Kad gydymas būtų veiksmingas ir tinkamai apsaugotų nuo nėštumo, Diane reikia vartoti reguliariai. Ankstesnės hormoninės kontracepcijos vartojimą reikia nutraukti. Diane dozavimas yra panašus į įprastinį daugumos kitų sudėtinių geriamų kontraceptikų dozavimą, taigi reikia laikytis tokių pačių vartojimo taisyklių. Sudėtinius geriamuosius kontraceptikus vartojant tinkamai, pastojimų dažnis yra maždaug 1% per metus. Vaistą vartojant nereguliariai, tarp mėnesinių gali kraujuoti ir gydomasis bei kontraceptinis poveikis gali būti nepatikimas.

Tabletes reikia vartoti kasdien maždaug tuo pačiu laiku ant pakuotės nurodyta tvarka. Jei reikia, vaistą užgerti trupučiu skysčio. Vartoti po vieną tabletę kasdien 21 dieną iš eilės. Nauja pakuotė pradedama po 7 dienų pertraukos, per kurią paprastai kraujuojama. Kraujavimas dažniausiai prasideda antrą-trečią dieną po paskutinės tabletės ir gali būti nesibaigęs, kai pradedama nauja pakuotė.

Diane vartojimo metodas kai:

( Hormoninių kontraceptikų iki tol (pastarąjį mėnesį) nevartota

Tabletes reikia pradėti vartoti pirmąją natūralaus ciklo mėnesinių dieną (t. y. pirmą kraujavimo dieną). Galima pradėti ir 2 – 5 dieną, bet pirmąsias septynias tablečių vartojimo dienas patariama papildomai taikyti barjerines kontraceptines priemones.

( Keičiant kitą sudėtinį hormoninį kontraceptiką (sudėtinį geriamąjį kontraceptiką [SGK], makšties žiedą ar transderminį pleistrą).

Diane geriausia pradėti vartoti pirmą dieną po paskutinės veikliosios iki tol vartotų SGK tabletės (paskutinės tabletės turinčios veikliųjų medžiagų) ir ne vėliau kaip kitą dieną po įprastinės tablečių vartojimo pertraukos arba placebo tablečių vartojimo. Jeigu buvo naudojamas makšties žiedas ar transderminis pleistras, Diane geriausia pradėti vartoti makšties žiedo ar transderminio pleistro šalinimo dieną, bet ne vėliau negu pirmą dieną po įprastinės jų vartojimo pertraukos.

Keičiant vien progestogeno kontracepcijos metodą (minitablečių, injekcijų, implantų) arba po progestageną atpalaiduojančias gimdos priemones (PAGP)

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos