Temos
Muse
Vaistinis preparatas: Muse
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA



VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

MUSE 250 mikrogramų šlaplės lazdelės

MUSE 500 mikrogramų šlaplės lazdelės

MUSE 1000 mikrogramų šlaplės lazdelės

KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Kiekvienoje šlaplės lazdelėje yra 250 mikrogramų, 500 mikrogramų arba 1000 mikrogramų alprostadilio. Pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

VAISTO FORMA

Šlaplės lazdelės.

MUSE yra sterili vienkartinio vartojimo transuretrinė sistema, skirta alprostadiliui įvesti į vyro šlaplę. Alprostadilis suspenduotas makrogolyje ir suformuotas į šlaplės lazdelę (1,4 mm skersmens ir 3 mm arba 6 mm ilgio), kuri yra polipropileninio aplikatoriaus galiuko viduje.



KLINIKINĖ INFORMACIJA

Terapinės indikacijos

Erekcijos disfunkcijos (pirmiausia organinės etiologijos) gydymas.

Erekcijos disfunkcijos diagnozės nustatymas (MUSE vartojama kaip pagalbinė priemonė).

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Vartojimas suaugusiems

Erekcijos disfunkcijos gydymas

Kaip pradedama gydyti: gydytojas turėtų pamokyti kiekvieną pacientą, kad jis galėtų tinkamai vartoti MUSE. Rekomenduojama pradinė dozė yra 250 mikrogramų. Gydytojo priežiūroje dozė gali būti laipsniškai didinama (iki 500 -1000 mikrogramų) arba mažinama (iki 125 mikrogramų), kol pasireiškia pakankamas poveikis. Įvertinus paciento įgūdžius ir gebėjimą atlikti procedūrą, parinktą dozę galima skirti vartoti namuose.

Svarbu, kad prieš vartodamas MUSE pacientas nusišlapintų, nes drėgnoje šlaplėje preparatas greičiau ištirpsta, o be to, tuomet lengviau atlikti ir pačią procedūrą. Norint panaudoti MUSE, reikia nuo aplikatoriaus nuimti apsauginį dangtelį, kiek galima patempti varpą į viršų ir įkišti aplikatoriaus stiebelį į šlaplę. Kad iš aplikatoriaus išsiskirtų vaisto, reikia paspausti aplikatoriaus mygtuką, švelniai pasukinėti aplikatorių į šalis (tuomet vaistas lengviau atsiskirs nuo aplikatoriaus stiebelio) ir ištraukti aplikatorių iš šlaplės. Reikėtų bent 10 sekundžių patrinti varpą tarp rankų, kad vaistas gerai pasiskirstytų ant šlaplės sienelių. Jeigu pacientas po procedūros skundžiasi deginimo pojūčiu šlaplėje, reikėtų dar patrinti varpą papildomai 30-60 sekundžių arba tol, kol deginimo pojūtis išnyks. Erekcija atsiranda per 5-10 minučių po procedūros ir trunka maždaug 30-60 minučių. Svarbu, kad panaudojęs MUSE pacientas pasėdėtų, o geriausiai pastovėtų arba pavaikščiotų maždaug 10 minučių, kol atsiras erekcija. Išsamesnė informacija yra pateikta 6.6 skyriuje „Vartojimo ir darbo su vaistiniu preparatu bei jo likučių nqaikinimo instrukcija“, taip pat informaciniame lapelyje. Vartojant šį vaistinį preparatą namuose, rekomenduojama periodiškai tikrintis, ar jis veiksmingas ir saugus.

MUSE rekomenduojama vartoti ne dažniau kaip 2 kartus per 24 valandas, taip pat ne dažniau kaip 7 kartus per savaitę. Gydytojo paskirtos dozės viršyti negalima.

Erekcijos disfunkcijos diagnozės nustatymas

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos