Temos
Miramile
Vaistinis preparatas: Miramile
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA



1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Miramile burnos gleivinės purškalas

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

1 ml preparato yra 0,1 ml miros sakų tinktūros 1:5 (ekstrahentas 90 % (V/V) etanolis), 0,35 ml vaistinių ramunių žiedų skystojo ekstrakto 1:1 (ekstrahentas 50 % (V/V) etanolis), 0,05 ml eukaliptų lapų tinktūros 1:5 (ekstrahentas 70 % (V/V) etanolis), 0,3 ml šalavijų lapų tinktūros 1:5 (ekstrahentas 70 % (V/V) etanolis).

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Burnos gleivinės purškalas.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1. Terapinės indikacijos

Burnos ir gerklės gleivinių uždegimai (tonzilitas, faringitas, laringitas, stomatitas, gingivitas), burnos ir gerklės infekcijų profilaktika, burnos higiena.

4.2. Dozavimas ir vartojimo metodas

Vartoti į burną ir ryklę. Reikia purkšti 4 – 6 kartus per dieną po kelias vienu purkštuvo galvutės paspaudimu išpurškiamas dozes. Purškimo metu patariama sulaikyti kvėpavimą.

Pradedant vartoti vaistą iš naujos pakuotės, reikia nuimti apsauginį dangtelį ir uždėti pakuotėje pridėtą purkštuvo galvutę su antgaliu. Spustelėti kelis kartus. Saugoti, kad vaisto nepatektų į akis.

4.3. Kontraindikacijos

Kūdikiams ir mažiems vaikams preparato vartoti nerekomenduojama. Esant alergijai vaistinėms ramunėms arba graižažiedžių šeimos augalams, preparato nevartoti.

4.4. Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Purškalo sudėtyje yra 45 ( (V/V) etanolio!

4.5. Sąveika su kitais vaistiniais preparatais ir kitokia sąveika

Nėra duomenų.

4.6. Nėštumo ir žindymo laikotarpis

Nėra duomenų, kad vaisto sudėtyje esančios medžiagos neigiamai veiktų vaisių arba žindomą kūdikį. Šiais atvejais moterys vaistą gali vartoti tik gydytojui paskyrus.

4.7. Poveikis gebėjimui vairuoti ir valdyti mechanizmus

Nepasireiškia.

4.8. Nepageidaujamas poveikis

Graižažiedžiams alergiškiems žmonėms gali sukelti alerginių reakcijų.

4.9. Perdozavimas

Perdozavimo pavojus menkas.

5. FARMAKOLOGINĖS SAVYBĖS

5.1 Farmakodinaminės savybės

Miramile purškalas – tai sudėtinis išoriškai vartojamas preparatas, kurio sudėtyje yra miros tinktūros, ramunių skystojo ekstrakto, eukaliptų ir šalavijų tinktūrų.

Visose minėtose augalinėse žaliavose dominuojančios veikliosios medžiagos yra eteriniai aliejai (miroje 2 – 10 (, eukaliptų lapuose 1 – 3 (, šalavijų lapuose daugiau kaip 2,5 (, vaistinių ramunių žiedynuose 0,4 – 1,5 (). Eksperimentais in vitro akivaizdžiai įrodytas eterinių aliejų turinčių augalinių preparatų antibakterinis, priešgrybelinis bei priešvirusinis poveikiai. Yra klinikinių duomenų apie vaistinių ramunių ekstrakto teigiamą poveikį žaizdų epitelizacijai bei uždegimui. Eksperimentais su laboratoriniais gyvūnais įrodytas miros ekstrakto priešuždegiminis, fagocitozę stimuliuojantis, citoprotekcinis bei analgetinis poveikiai.

Glicerolis sudaro gleivinės paviršiuje apsauginę plėvelę.

Bendrai Miramile purškalo poveikį galima būtų apibūdinti taip:

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos