Temos
Neurorubine
Vaistinis preparatas: Neurorubine
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Neurorubine injekcinis tirpalas



2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje ampulėje (3 ml tirpalo) yra 100 mg tiamino hidrochlorido, 100 mg piridoksino hidrochlorido, 1 mg cianokobalamino.

Pagalbinė medžiaga: vienoje ampulėje yra 30 mg benzilo alkoholio.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Injekcinis tirpalas

Tirpalas yra skaidrus, raudonas skystis.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Lėtinio alkoholizmo pasekmių (periferinės neuropatijos, Wernicke-Korsakow sindromo), diabetinės polineuropatijos gydymas.

Pagalbinis ūminio arba lėtinio neurito ir polineurito, trišakio nervo neuralgijos, kaklo ir peties nervų neuralgijos, ischialgijos gydymas.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Neurorubine skirtas vartoti tik suaugusiems.

Sunkiais atvejais. Gydymo pradžioje kiekvieną ar kas antrą dieną švirkšti po vieną ampulę į raumenis, kol skausmas sumažėja. Vėliau švirkšti po vieną ampulę kartą ar du kartus per savaitę.

Vidutinio sunkumo atvejai. Po vieną ampulę kartą arba du kartus per savaitę.

Vartojimo metodas

Švirkšti rekomenduotina giliai į sėdmens raumenų viršutinę išorinę dalį.

Vartojimo vaikams patirties nėra.

4.3 Kontraindikacijos

Padidėjęs jautrumas veikliosioms medžiagoms arba bet kuriai pagalbinei medžiagai.

Vitamino B12 negalima skirti psoriaze sergantiems pacientams, nes gali paūmėti psoriazės simptomai, atsiranda vadinamoji ,,liepsnos reakcija“.

Alergine diateze sergantiesiems pacientams, nes į veną švirkščiamas vitaminas B12 gali sukelti anafilaktoidinę reakciją.

4.4 Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Retais atvejais ir esant tam tikroms sąlygoms, pakartotinai švirkščiami į raumenis preparatai, kurių sudėtyje yra tiamino, alergiškiems pacientams gali sukelti anafilaktoidinę reakciją. Tuomet reikėtų skirti gliukokortikoidų ir antihistamininių preparatų.

4.5 Sąveika su kitais vaistiniais preparatais ir kitokia sąveika

Piridoksinas stimuliuoja levodopos dekarboksilinimą, todėl gali sumažinti jo gydomąjį poveikį Parkinsono liga sergantiems ligoniams, išskyrus tuos atvejus, kai tuo pat metu skiriamas dekarboksilazės inhibitorius. Be to, gali padidėti izoniazido toksinis poveikis. Piridoksinas gali sumažinti altretamino poveikį. Tiosemikarbazonas ir 5-fluoruracilas yra tiamino antagonistai, stabdantys vitamino B1 veikimą. Antacidiniai preparatai slopina vitamino B1 rezorbciją.

4.6 Nėštumo ir žindymo laikotarpis

Galima skirti vitaminų kiekį, kuris atitinka paros normą. Palyginamųjų tyrimų, nustatančių Neurorubine paros dozės poveikį gyvūnams ar nėščioms moterims atlikta nebuvo. Nors nežinoma jokių sunkių šalutinių reiškinių, nėštumo ir žindymo laikotarpiu vaistas skirtinas tik tuomet, jei galima jo nauda yra didesnė už pavojų vaisiui. Vitaminas B6 patenka į motinos pieną ir prasiskverbia per placentą.

4.7 Poveikis gebėjimui vairuoti ir valdyti mechanizmus

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos