Temos
Nisatlex
Vaistinis preparatas: Nisatlex
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Nisatlex 5 mg plėvele dengtos tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Kiekvienoje tabletėje yra 5 mg rozuvastatino (rozuvastatino kalcio druskos pavidalu).

Kiekvienoje tabletėje yra 45,720 mg laktozės monohidrato.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Plėvele dengta tabletė

Tabletės yra apvalios, abipus išgaubtos, geltonos spalvos, jų vienoje pusėje įspausta „5“, o kitoje pusėje - „15“.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

Terapinės indikacijos

Pirminė hipercholesterolemija (IIa tipo) arba mišri dislipidemija (IIb tipo) (dietos poveikiui papildyti, kai jos ir kitų nefarmakologinių priemonių, pvz., fizinio krūvio ir svorio mažinimo, nepakanka).

Homozigotinė šeiminė hipercholesterolemija (dietos ir kitų lipidų koncentraciją mažinančių gydymo būdų, pvz., MTL aferezės, poveikiui papildyti, arba kai šie gydymo būdai netinka).

Dozavimas ir vartojimo metodas

Prieš skiriant Nisatlex ir gydymo metu pacientas turėtų laikytis įprastos dietos cholesterolio koncentracijai mažinti. Nisatlex dozė parenkama individualiai, atsižvelgiant į gydymo tikslą ir organizmo reakciją, naudojantis pripažintomis dabartinėmis rekomendacijomis.

Iš pradžių rekomenduojama gerti 5 mg arba 10 mg 1 kartą per parą (tiek jei pacientas statinų anksčiau nevartojo, tiek jei šiuo vaistu keičiamas kitas HMG-KoA reduktazės inhibitorius). Parenkant pradinę dozę, reikia atsižvelgti į cholesterolio koncentraciją konkretaus paciento plazmoje, širdies ir kraujagyslių komplikacijų pavojų bei galimų nepageidaujamų reakcijų pavojų. Prireikus po 4 savaičių dozę galima didinti (žr. 5.1 skyrių). Kai paros dozė yra 40 mg, nepageidaujamų reakcijų pasireiškia dažniau negu kai ji mažesnė (žr. 4.8 skyrių), todėl dar po 4 savaičių paros dozės didinimas iki 40 mg svarstytinas tik jei yra sunki hipercholesterolemija bei didelis širdies ir kraujagyslių sistemos komplikacijų pavojus (ypač šeimine hipercholesterolemija sergantiems pacientams), o 20 mg dozėmis vartojamas Nisatlex reikiamo poveikio nesukelia ir bus atliekami įprasti tyrimai (žr. 4.4 skyrių). Pacientui, pradedančiam vartoti 40 mg paros dozę, rekomenduojamas specialisto stebėjimas.

Šį vaistą galima vartoti bet kuriuo paros laiku, valgant arba be maisto.

Vaikams

Ar saugu ir veiksminga vartoti šį vaistą vaikams, nenustatyta. Šį vaistą vartojo nedaug 8 metų ir vyresnių vaikų. Šiuo metu vaikams Nisatlex nerekomenduojamas.

Senyviems pacientams

Vyresniems kaip 70 metų pacientams rekomenduojama 5 mg pradinė dozė (žr. 4.4 skyrių). Jokio kitokio dozės koregavimo dėl amžiaus nereikia.

Inkstų nepakankamumas

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos