Temos
OROFLOCINA
Vaistinis preparatas: OROFLOCINA
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

OROFLOCINA 250 mg plėvele dengtos tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Kiekvienoje plėvele dengtoje tabletėje yra 250 mg levofloksacino (levofloksacino hemihidrato pavidalu).

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Plėvele dengta tabletė.

Tabletės yra rausvos, kapsulės formos, dengtos plėvele, maždaug 13,00 mm ilgio ir 6,00 mm pločio, su vagele abipus.

Tabletę galima padalyti į dvi lygias dalis.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

OROFLOCINA 250 mg plėvele dengtomis tabletėmis gydomi suaugę žmonės, sergantys toliau išvardytomis lengvomis arba vidutinio sunkumo infekcinėmis ligomis, sukeltomis levofloksacinui jautrių mikroorganizmų.

Ūminis bakterinis sinusitas (jei diagnozė tinkamai nustatyta atsižvelgiant į nacionalines ir (arba) vietines infekcinių kvėpavimo takų ligų gydymo rekomendacijas ir manoma, kad antibakteriniai preparatai, paprastai rekomenduojami pradiniam šios infekcinės ligos gydymui, netinka arba jų vartojant nepagydoma nuo infekcinės ligos).

Lėtinio bronchito bakterijų sukeltas paūmėjimas (jei diagnozė tinkamai nustatyta atsižvelgiant į nacionalines ir (arba) vietines infekcinių kvėpavimo takų ligų gydymo rekomendacijas ir manoma, kad antibakteriniai preparatai, paprastai rekomenduojami pradiniam šios infekcinės ligos gydymui, netinka arba jų vartojant nepagydoma nuo infekcinės ligos).

Bendruomenėje įgyta pneumonija (jei manoma, kad antibakteriniai preparatai, paprastai rekomenduojami pradiniam šios infekcinės ligos gydymui, netinka).

Nekomplikuota šlapimo takų infekcinė liga.

Komplikuota šlapimo takų infekcinė liga, įskaitant pielonefritą.

Lėtinis bakterinis prostatitas.

Odos ir minkštųjų audinių infekcinė liga.

Skiriant OROFLOCINA 250 mg plėvele dengtų tablečių, reikia atsižvelgti į nacionalines ir (arba) vietines tinkamo fluorokvinolonų vartojimo rekomendacijas.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

OROFLOCINA plėvele dengtos tabletės geriamos vieną arba du kartus per parą. Dozė priklauso nuo infekcinės ligos pobūdžio ir sunkumo bei numanomo ligą sukėlusio mikroorganizmo jautrumo.

Gydymo trukmė

Gydymo trukmė būna įvairi ir priklauso nuo ligos eigos (žr. žemiau esančią lentelę). Kaip ir bet kurių antibiotikų vartojimo atveju, OROFLOCINA 250 mg plėvele dengtų tablečių būtina vartoti dar mažiausiai 48-72 valandas po karščiavimo išnykimo ar duomenų apie bakterijų išnaikinimą gavimo.

Vartojimo metodas

OROFLOCINA 250 mg plėvele dengtas tabletes reikia nuryti nesukramčius, užsigeriant pakankamu kiekiu skysčio. Norint gauti reikiamą dozę, tabletę galima perlaužti per vagelę. Tabletes galima gerti valgymo metu arba tarp valgymų. Tabletes reikia gerti iki geležies druskų, antacidinių preparatų ar sukralfato vartojimo likus ne mažiau kaip dviem valandoms arba po minėtų preparato išgėrimo praėjus ne mažiau kaip dviem valandoms, kadangi galimas absorbcijos susilpnėjimas (žr. 4.5 skyrių).

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos