Temos
Quinapril/HCT Teva
Vaistinis preparatas: Quinapril/HCT Teva
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA



1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Quinapril/HCT Teva 10 mg/12,5 mg plėvele dengtos tabletės

Quinapril/HCT Teva 20 mg/12,5 mg plėvele dengtos tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Kiekvienoje plėvele dengtoje tabletėje yra 10 mg kvinaprilio (kvinaprilio hidrochlorido pavidalu) ir 12,5 mg hidrochlorotiazido.

Kiekvienoje plėvele dengtoje tabletėje yra 20 mg kvinaprilio (kvinaprilio hidrochlorido pavidalu) ir 12,5 mg hidrochlorotiazido.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6. 1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Plėvele dengta tabletė.

10 mg/12,5 mg stiprumas: rausvai oranžinės, abipus išgaubtos, ovalios tabletės, kurių vienoje pusėje įspaustas skaičius „10“ ir abiejose pusėse – dalijimo vagelė.

20 mg/12,5 mg stiprumas: rausvai oranžinės, abipus išgaubtos, pailgos tabletės, kurių vienoje pusėje įspaustas skaičius „20“ ir abiejose pusėse – dalijimo vagelė.

Vagelė skirta tik tabletei perlaužti, kad būtų lengviau nuryti, bet ne jai padalyti į lygias dozes.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Pirminės arterinės hipertenzijos gydymas.

Šis fiksuotų dozių derinys skiriamas pacientams, kurių kraujospūdis vienu kvinapriliu yra kontroliuojamas nepakankamai.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Prieš pradedant vartoti fiksuotų dozių derinį rekomenduojama nustatyti šio derinio veikliųjų medžiagų dozes atskirai kiekvienam pacientui. Jeigu kliniškai tinka, galima pagalvoti apie tiesioginį monoterapijos pakeitimą fiksuotų dozių deriniu.

Vaistas yra vartojamas per burną.

Tabletę reikia nuryti užsigeriant pakankamu kiekiu skysčio, pvz., stikline vandens.

Suaugę žmonės

Reikia gerti vieną kvinaprilio/hidrochlorotiazido tabletę iš ryto.

Įprastinė palaikomoji dozė yra 10 mg kvinaprilio ir 12,5 mg hidrochlorotiazido. Prireikus dozė gali būti didinama, bet ne dažniau kaip kas 3 savaitės. Didžiausia dozė yra 20 mg kvinaprilio ir 25 mg hidrochlorotiazido.

Ankstesnis gydymas diuretikais

Išgėrus pirmąją fiksuoto derinio dozę gali pasireikšti simptominė hipotenzija. Ji yra labiau tikėtina pacientams, kurių organizme yra ankstesnio gydymo diuretikais sukeltas skysčio ir (arba) druskų trūkumas. Šiems pacientams diuretikų vartojimą reikia nutraukti likus 2 – 3 paroms iki gydymo fiksuotu deriniu pradžios. Jeigu tai yra neįmanoma, gydymą reikia pradėti vieno kvinaprilio 5 mg doze.

Pacientai, kurių inkstų funkcija sutrikusi

Pacientams, kurių kreatinino klirensas didesnis negu 30 ml/min., bet mažesnis negu 60 ml/min., prieš pradedant vartoti fiksuotų dozių derinį, rekomenduojama labai atsargiai nustatyti atskirai kiekvienos veikliosios medžiagos dozę. Reikia išlaikyti kiek įmanoma mažesnę fiksuoto derinio dozę.

Pacientams, kuriems yra sunkus inkstų funkcijos sutrikimas (kreatinino klirensas mažesnis negu 30 ml/min.), fiksuotą dozių derinį vartoti draudžiama (žr. 4.3 skyrių ir 4.4 skyrių).

Senyvi pacientai

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos